Investeringstips - Italien - 29. maj 2024

100 poäng för den senaste Sassicaia-utgåvan tänder efterfrågan

Den bästa någonsin | 2021 Sassicaia är helt nytt och du har en unik möjlighet att komma in från första början

2021 Sassicaia

2021 Sassicaia

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan för att få veta mer om dina investeringsalternativ eller investera direkt via knappen nedan.

KÖP NU

*EUR 275 / flaska

2021 Sassicaia: Ett eftertraktat investeringscase en primeur

Sassicaia är ett av de viner som vi har haft flest investeringstips på och samtidigt en av de mest eftertraktade tillgångarna bland våra investerare. Detta beror på att Sassicaia har allt: Hög kvalitet. Massiv varumärkeskännedom. Och naturligtvis fantastiska historiska prestationer. 2021 Sassicaia är det senaste släppet från Tenuta San Guido, och med 100 perfekta poäng från Wine Advocate är det omgivet av extremt hög uppmärksamhet och efterfrågan...

Första gången vi kunde erbjuda 2021 Sassicaia för investering var i januari 2024. Sedan dess har vi erbjudit det till våra investerare vid två tillfällen, och alla tre gångerna har vi inte haft tillräckligt med kvantiteter för att tillgodose efterfrågan.

En massiv insats från vårt dedikerade team av handlare innebär att vi återigen kan erbjuda en batch som du kan investera i. Och vi förväntar oss samma scenario som de tidigare.

2021 Sassicaia erbjuds "En Primeur", som är en förförsäljning inför den fysiska releasen som förväntas i slutet av sommaren 2024. Det här är din chans att säkra en investering i den senaste utgåvan av en av världens vinskatter - och att komma in från början, när kvantiteterna fortfarande är tillgängliga och priserna sannolikt kommer att vara som lägst. De första prishöjningarna sker vanligtvis när kvantiteterna försvinner från marknaden.

Sassicaia revolutionerade ett helt vinland

Historien om Tenuta San Guido och Sassicaia är historien om pionjäranda och orubbligt engagemang för kvalitet. Det är historien om en frankofil man som blev förförd av Bordeaux och var tvungen att skapa sitt eget Bordeaux-vin på italiensk mark - det som skulle bli en legendarisk Cabernet-blandning.

Ovanstående citat kommer från vårt porträtt av Tenuta San Guido: Tenuta San Guido & Sassicaia revolutionerade ett helt vindistrikt

Den legendariska Cabernet-blandningen är naturligtvis Sassicaia, som först bevisade sitt värde när årgång 1985 fick 100 poäng som det första italienska vinet någonsin, och igen 2018 när 2015 Sassicaia utsågs till Wine of the Year av Wine Spectator, och några månader senare fick 2016 Sassicaia 100 poäng av Wine Advocate. Sassicaia är ett supermärke. En supertoscanare som tilltalar hela världen. En italiensk vinpärla som revolutionerat ett helt vinland.

Sassicaia är en av de ursprungliga fem supertoscanarna, tillsammans med Masseto, Ornellaia, Solaia och Tignanello. Man kan till och med hävda att Sassicaia välförtjänt kan ta sin plats som den viktigaste supertoscanaren, eftersom den var den första som fick 100 poäng. Dessa fem har hjälpt till att störa den globala vinmarknaden och fortsätter att vinna mark och popularitet bland världens vinälskare.

2021 Sassicaia är den största någonsin

Sassicaia har levererat oöverträffad kvalitet under de senaste åren - årgång efter årgång. Och det är verkligen därför Sassicaia släpps med en inneboende efterfrågan från kvalitetshungriga vinkonsumenter. Men även om kvaliteten har varit hög de senaste åren, säkrar 2021 Sassicaia sin plats på pallen med 100 perfekta poäng från Wine Advocate, 98+ poäng från Vinous och 98 poäng från James Suckling. Sett till betygen från de tre kritikerna är 2021 Sassicaia den bästa utgåvan någonsin.

En poäng på 100 poäng som bara två gånger tidigare har tilldelats den italienska älsklingen: för årgångarna 2016 och 1985. Sassicaia är alltid bra - men den här utgåvan är unik.

Sassicaia.png

Så här presterar Sassicaia

Enligt den brittiska vinbörsen Liv-ex har de senaste 10 årgångarna* av Sassicaia som funnits på marknaden i minst fem år gett en genomsnittlig avkastning på 60,7 % på 5 år – vilket motsvarar en genomsnittlig årlig avkastning på 10 %.

Lägg därtill det faktum att med 100 poäng kommer ökad uppmärksamhet - och ofta en högre prispunkt. När 2016 Sassicaia fick sina 100 poäng från Wine Advocate i januari 2019 handlades den för 130 euro**. En månad senare var priset cirka 160 euro** och följande sommar var det 190 euro**. Vårt senaste betyg för 2016 Sassicaia är nu 380 €**. De 100 poängen ledde alltså till en prisökning på +23 % på mycket kort tid, och sedan dess har 100-poängsvinet presterat bra.

Men om vi tittar på prissättningen av 1985 års Sassicaia, som också fick 100 poäng, ser prisutvecklingen också intressant ut. Den billigaste Sassicaia från 1985 på wine-searcher.com kostar för närvarande 3 820 €**. Detta är nästan 14 gånger vad du skulle betala idag för den senaste årgången. Och årgång 1985 kostade inte i närheten av motsvarande 275 euro** kort efter att den släpptes. Detta tyder på att det inte finns någon gräns för vad en monumental supertoscanare kan kosta i längden.

Slutsats: 100-poängs Sassicaia-utgåvor har presterat. Och om 2021 Sassicaia inte lever upp till prestandan hos sina två 100-poängsföregångare och istället följer i fotspåren av de andra tidigare utgåvorna, ser framtiden ljus ut.  Prestandan över utgåvor är riktigt bra.

Lägg därtill att italienska viner är några av de mest stabila vinerna i turbulenta tider, vilket de har bevisat än en gång de senaste åren. Därför kommer italienskt vin att vara en solid bas i vilken portfölj som helst, med tanke på dess historiska stabilitet.

*Årgång 2007-2016.

**Ex. Tull, moms och skatt. I fulla fodral och perfekt skick.

RareWine Invests åsikt

Sassicaia är en av de stora investerarnas favoriter - och med goda skäl. Sassicaia har både ett starkt varumärke och mycket hög kvalitet som har genererat stor avkastning för investerare de senaste åren.

Om du är en av dem som redan har säkrat en position har du nu möjlighet att lägga till den. Om du har tidigare utgåvor i din portfölj kan det också ha en positiv synergieffekt på senare förverkligande att kunna erbjuda flera vintagepaket.

Om du är en helt ny investerare är det här din chans att kickstarta din vininvestering med en smäll. Du kan investera i ett enda fall, varför vi förväntar oss extra stor efterfrågan på detta. Italienskt vin har också visat sig vara stabilt i turbulenta tider, vilket gör det till en bra utgångspunkt för nya investerare.

Det kommer alltid att finnas en efterfrågan på 100-poängsviner. Och de två 100-punktsföregångarna har haft en fantastisk prishistorik och visat hur framtiden kan se ut för den helt nya årgången 2021.

OBS: Detta är en förbeställning innan vinet fysiskt finns på marknaden. 2021 Sassicaia förväntas släppas från producenten runt augusti/september i år.

2021 Sassicaia

2021 Sassicaia

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan för att få veta mer om dina investeringsalternativ eller investera direkt via knappen nedan.

KÖP NU

*EUR 275 / flaska

*Alla priser är i EUR exklusive tull, punktskatter och moms vid leverans till tullager genom Nordic Freeport. Vinerna säljs endast i fulla lådor om inget annat anges, och priset är per flaska. Ett minimiköp gäller - kontakta oss för det specifika minimiköpet för detta alternativ. Förutsätter portfölj hos RareWine Invest. Priset på dessa viner kan ha ändrats sedan publiceringen av denna artikel. Reservation för felskrivningar

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt