Skandinaviens största leverantör av investeringsvin

Scroll
Om oss
Om RareWine Invest Om-RareWine-Invest-800x600.jpg

Om oss

Hos RareWine Invest finns bekräftade vinkunskaper och långsiktig investeringsrådgivning. Vi har tillhandahållit rådgivning för portföljer och sålt investeringsviner i Danmark och utomlands, däribland Norge, Sverige, Tyskland, Schweiz, USA, Storbritannien, Förenade Arabemiraten, Thailand, Singapore m.fl. 

RareWine Invest är ett närstående företag till handelsföretaget RareWine. I över 15 år har RareWine professionellt handlat sällsynta och fina viner globalt baserat på en filosofi med små marginaler och stora kvantiteter.

RareWine är känt över hela världen för att ha de lägsta priserna på marknaden, hög kvalitet och pålitlig service. RareWine och RareWine Invest har idag +50 anställda, varav 15 enbart arbetar med vininvesteringar. RareWine Groups huvudkontor ligger i Danmark. Företaget grundades 2006 av den danska entreprenören Rasmus Nielsen.

RareWine Invest administrerar och lagrar vin till ett värde av över 200 miljoner euro på uppdrag av tusentals investerare över hela världen.

Momsbefrielse
Vin utan moms

Köp vin som en professionell handlare - exklusive moms

Vi är en affärsverksamhet och på RareWine försörjer vi oss på att kunna tillhandahålla de mest exklusiva vinerna med den bästa kvaliteten till marknadens lägsta priser. När du som investerare gör dina inköp på samma plats och till samma pris som en vinhandlare kan du dessutom handla viner till marknadspriser*, både när du köper och när du säljer.

Vinerna kan levereras till ett tullager och lagras utan tullar, skatter och moms. Detta innebär att privatpersoner och företag som inte är momsbefriade, och som vanligtvis inte kan dra av inköpsmomsen på samma sätt som ett operativt företag, kan investera effektivt inom ramen för en professionell organisation.

Alla prisökande mellanhänder i kedjan har tagits bort, vilket gör det möjligt för dig att köpa vin till marknadens lägsta priser och ger dig en solid bas för bra vininvesteringar.

Eftersom vi är ett professionellt handelshus kan vi på RareWine enkelt sälja vidare dina viner, och därför ger vi dig möjligheten att köpa dina viner till ett fastställt pris baserat på det aktuella marknadspriset.

*Marknadspriset kan vara både högre och lägre än RareWines inköpspris. Marknadspriset bestäms utifrån egna handelsdata och internationella prisinformationsdatabaser.

Kontakta oss för att ta reda på mer om dina alternativ

KVALITET
Vindetektiv Kvalitetssäkring

Kvalitetssäkring av din investering

De ökande priserna på investeringsvin innebär att frestelsen att tillverka falska värdefulla viner är ett hot som måste tas på största allvar. Som ett internationellt erkänt handelshus bär RareWine självklart ett tungt ansvar för kvalitetssäkringen av vininvesteringen som du köper från RareWine Invest.

RareWines vindetektiv Mads Pedersen granskar alla viner som anländer till RareWines lagerlokaler, även de som säljs till investerare via RareWine Invest. Både vinernas kvalitet och äkthet kontrolleras och säkerställs.

RareWines kvalitetförsäkringsavdelning förfogar idag över ett av världens största bildarkiv för att dokumentera vinernas äkthet. Arkivet utökas kontinuerligt och innehåller nu över 100 000 högupplösta bilder på världens mest sällsynta och dyraste viner, där både äkta och falska viner är noggrant dokumenterade.

RareWines vindetektiv Mads Pedersen samarbetar med några av världens största auktionshus och vinproducenter i kampen mot falska viner och han är erkänd som en av Europas skickligaste inom sin yrkeskategori.

Se videon om vår vindetektiv

Tullager
Nordic Freeport Lagra vin på Nordic Freeport

Det enda tullagret för viner i Skandinavien

RareWine Group driver Nordic Freeport, ett EU-baserat lager för vin och spritdrycker för privatpersoner. Här förvaras vin och sprit tull-, skatte- och momsfritt på uppdrag av investerare som tillsammans har förvarat vin till ett värde av mer än 200 miljoner euro. Dessutom har Nordic Freeport även lagringskapacitet i tullager utomlands.

Nordic Freeport har för närvarande en kapacitet på cirka 3 500 000 flaskor i centrallagret i Danmark. Det finns en hög säkerhetsnivå samt ett idealiskt klimat för lagring av vin med en konstant temperatur på 12 grader så att RareWine Invest kan erbjuda privata och professionella investerare optimal lagring av vin och sprit utan tullar, moms och skatter. Samma villkor gäller för de lagringsanläggningar som Nordic Freeport har utomlands.

Läs mer om Nordic Freeport

Råd
Råd Rådgivning

Vininvesteringar passar alla

Vininvesteringar kräver omfattande kunskaper, ett enormt handelsnätverk och möjligheten att handla vin utan moms, och vininvesteringar har därför tidigare varit förbehållet en exklusiv klubb med professionella investerare som har inkasserat stabila vinster på att vara bland de få som kunde utnyttja just dessa fördelar.

Tack vare RareWine Invest är vininvesteringar inte längre förbehållet eliten. Vininvesteringar startar på 1 000 euro, vilket gör vin som investeringsobjekt möjligt för fler än någonsin tidigare.

Som investerare får du kompetent och professionell hjälp och vi gör en koncentrerad ansträngning när vi omsätter våra kunskaper, expertis och erfarenhet av vin till faktiska investeringstips och individuell portföljrådgivning.

Tillsammans med dig sätter vi ihop en portfölj och i samband med inköpet får du marknadens lägsta priser när vi köper in viner genom vårt globala handelsnätverk, så att du kan köpa viner till internationella marknadspriser.

RareWine Invest tar hand om inköp, hantering, lagring, försäkring och administration. Som investerare har du möjlighet att sälja dina viner till RareWine för marknadspris när dina vinster realiseras.

Evenemang
RareWine Invest arrangerar evenemang

Specialerbjudanden, vinprovning och exklusiva resor – endast för investerare

Få de senaste nyheterna och de bästa erbjudandena före alla andra och få erbjudanden att köpa vin till din egen vinkällare långt under priset i detaljhandeln. Delta när RareWine Invest arrangerar vinprovningar och resor – exklusivt för investerare.

Vi gläder oss att utnyttja vårt stora nätverk för att arrangera vinprovningar och middagar 3–4 gånger om året där producenten oftast medverkar, vilket ger en unik insikt om kvällens viner och deras ursprung.

Vi besöker regelbundet stora franska vindistrikt och förutom att besöka slott och smaka på vinerna där, får du även möjlighet att träffa likasinnade i trevliga miljöer.

Våra evenemang genomförs alltid till självkostnadspris, så du kan vara säker på att få marknadens lägsta