Skandinaviens största leverantör av investeringsvin

Scroll
Om oss
Om RareWine Invest Om-RareWine-Invest-800x600.jpg

Om oss

Hos RareWine Invest finns bekräftade vinkunskaper och långsiktig investeringsrådgivning. Vi har tillhandahållit rådgivning för portföljer och sålt investeringsviner i Danmark och utomlands, däribland Norge, Sverige, Tyskland, Schweiz, USA, Storbritannien, Förenade Arabemiraten, Thailand, Singapore m.fl. sen 2012.

RareWine Invest är ett närstående företag till handelsföretaget RareWine. I över 15 år har RareWine professionellt handlat sällsynta och fina viner globalt baserat på en filosofi med små marginaler och stora kvantiteter.

RareWine är känt över hela världen för att ha de lägsta priserna på marknaden, hög kvalitet och pålitlig service. RareWine och RareWine Invest har idag +50 anställda, varav 15 enbart arbetar med vininvesteringar. Företaget har kontor i Stockholm, Vester Hassing, Aalborg, Köpenhamn, Milano, Amsterdam och Genève och drivs av Rasmus Nielsen – ägaren och grundaren av RareWine Group.

RareWine Invest administrerar och lagrar viner till ett värde över 130 miljoner euro och för över 1600 investerare.

Momsbefrielse
Vin utan moms

Vin till marknadspris – utan moms

Vi är en affärsverksamhet och på RareWine försörjer vi oss på att kunna tillhandahålla de mest exklusiva vinerna med den bästa kvaliteten till marknadens lägsta priser. När du som investerare gör dina inköp på samma plats och till samma pris som en vinhandlare kan du dessutom handla viner till marknadspriser*, både när du köper och när du säljer.

Vinerna kan levereras till vårt tullager i Vester Hassing där vi som enda leverantör i Skandinavien erbjuder lagring av viner utan tullavgifter, punktskatter och moms.

Det innebär att privatpersoner och företag utan momsbefrielse, som vanligtvis inte kan dra av moms som ett företag, kan investera effektivt med ett professionellt upplägg.

Alla prisökande mellanhänder i kedjan har tagits bort, vilket gör det möjligt för dig att köpa vin till marknadens lägsta priser och ger dig en solid bas för bra vininvesteringar.

Eftersom vi är ett professionellt handelshus kan vi på RareWine enkelt sälja vidare dina viner, och därför ger vi dig möjligheten att köpa dina viner till ett fastställt pris baserat på det aktuella marknadspriset.

*Marknadspriset kan vara både högre och lägre än RareWines inköpspris. Marknadspriset bestäms utifrån egna handelsdata och internationella prisinformationsdatabaser.

Kontakta oss för att ta reda på mer om dina alternativ

KVALITET
Vindetektiv Kvalitetssäkring

Kvalitetssäkring av din investering

De ökande priserna på investeringsvin innebär att frestelsen att tillverka falska värdefulla viner är ett hot som måste tas på största allvar. Som ett internationellt erkänt handelshus bär RareWine självklart ett tungt ansvar för kvalitetssäkringen av vininvesteringen som du köper från RareWine Invest.

RareWines vindetektiv, Mads Pedersen, granskar alla viner som kommer till RareWines lager, inklusive de som säljs till investerare genom RareWine Invest. Både vinernas kvalitet och äkthet kontrolleras och säkerställs.

RareWines kvalitetförsäkringsavdelning förfogar idag över ett av världens största bildarkiv för att dokumentera vinernas äkthet. Arkivet utökas kontinuerligt och innehåller nu över 100 000 högupplösta bilder på världens mest sällsynta och dyraste viner, där både äkta och falska viner är noggrant dokumenterade.

RareWines vindetektiv Mads Pedersen samarbetar med några av världens största auktionshus och vinproducenter i kampen mot falska viner och han är erkänd som en av Europas skickligaste inom sin yrkeskategori.

Se videon om vår vindetektiv

Tullager
Nordic Freeport Lagra vin på Nordic Freeport

Det enda tullagret för viner i Skandinavien

RareWine Invest driver företaget Nordic Freeport som har Skandinaviens enda tullager för viner till sitt förfogande. Här lagras vin och sprit helt utan tullavgifter, punktskatter och moms åt över 1600 investerare som lagrar sina viner här med ett totalt värde på över 130 miljoner euro.

Nordic Freeport har för närvarande en kapacitet på ungefär 500 000 flaskor men håller på att utvidgas med ytterligare tullager. Det innebär att vid slutet av 2020 kommer kapaciteten att uppgå till 2,5 miljoner vinflaskor. Säkerhetsnivån kommer att vara fortsatt hög och vi kommer att ha det perfekta klimatet för vinlagring med en konstant temperatur på 12 grader, så att RareWine Invest kan fortsätta att erbjuda privatpersoner och företag den optimala lagringen för vin och sprit utan tullavgifter, moms och skatter på Nordic Freeport.

Läs mer om Nordic Freeport

Råd
Råd Rådgivning

Vininvesteringar passar alla

Vininvesteringar kräver omfattande kunskaper, ett enormt handelsnätverk och möjligheten att handla vin utan moms, och vininvesteringar har därför tidigare varit förbehållet en exklusiv klubb med professionella investerare som har inkasserat stabila vinster på att vara bland de få som kunde utnyttja just dessa fördelar.

Tack vare RareWine Invest är vininvesteringar inte längre förbehållet eliten. Vininvesteringar startar på 10 000 euro, vilket gör vin som investeringsobjekt möjligt för fler än någonsin tidigare.

Som investerare får du kompetent och professionell hjälp och vi gör en koncentrerad ansträngning när vi omsätter våra kunskaper, expertis och erfarenhet av vin till faktiska investeringstips och individuell portföljrådgivning.

Tillsammans med dig sätter vi ihop en portfölj och i samband med inköpet får du marknadens lägsta priser när vi köper in viner genom vårt globala handelsnätverk, så att du kan köpa viner till internationella marknadspriser.

RareWine Invest tar hand om inköp, hantering, lagring, försäkring och administration. Som investerare har du möjlighet att sälja dina viner till RareWine för marknadspris när dina vinster realiseras.

Evenemang
RareWine Invest arrangerar evenemang

Specialerbjudanden, vinprovning och exklusiva resor – endast för investerare

Få de senaste nyheterna och de bästa erbjudandena före alla andra och få erbjudanden att köpa vin till din egen vinkällare långt under priset i detaljhandeln. Delta när RareWine Invest arrangerar vinprovningar och resor – exklusivt för investerare.

Vi gläder oss att utnyttja vårt stora nätverk för att arrangera vinprovningar och middagar 3–4 gånger om året där producenten oftast medverkar, vilket ger en unik insikt om kvällens viner och deras ursprung.

Vi besöker regelbundet stora franska vindistrikt och förutom att besöka slott och smaka på vinerna där, får du även möjlighet att träffa likasinnade i trevliga miljöer.

Våra evenemang genomförs alltid till självkostnadspris, så du kan vara säker på att få marknadens lägsta