Den bästa investeringen behöver inte vara komplicerad

Kontakta oss
Scroll
Råd
Personanpassat råd Skräddarsydda investeringslösningar.
Vi tar hand om dig och din investering från början till slut. Titta på videon: Hur man investerar i vin Video

Personanpassad rådgivning och skräddarsydda lösningar

RareWine Invest investeringsråd baseras alltid på dig som investerare och dina särskilda behov och preferenser.

Startpunkten för en långvarig relation börjar därför alltid med att lära känna dig.

Vi fastställer din personliga investeringsprofil och tillhandahåller rådgivning baserat på din investeringshorisont, riskprofil och personliga preferenser.

RareWine Invest ger dig den insikt du behöver, och baserat på personlig portföljrådgivning är du utrustad för att fatta rätt beslut för din vininvestering.

Vi skräddarsyr en vinportfölj för dig och gör det möjligt för dig att investera i vin utan att vara expert på vare sig vin eller investeringar.

Den bästa investeringen behöver inte vara komplicerad.

Titta på videon: Hur man investerar i vin

Inköp av vin
Momsfria inköp av vin

Momsfria inköp av vin

Hos RareWine Invest kan du köpa och lagra vin utan tullavgifter, skatter och moms. Du kan köpa och äga vin utan moms eftersom vinet lagras i ett tullager. Detta sker genom Nordic Freeport, ett systerbolag till RareWine Invest, som driver Nordens enda tullager för vin och sprit och vi har även lagringskapacitet i tullager utanför EU.

Lagring
Professionell hantering och lagring Optimal lagring på Nordic Freeport

Professionell hantering och lagring

Nordic Freeport ser till att dina viner levereras till ett lager där de lagras i ditt namn. Specialutbildad personal tar emot och hanterar vinerna och ser till att de hanteras och förvaras korrekt. Nordic Freeport har lagringskapacitet på flera platser i Europa.

Vinet är märkt med ditt investerar-id, vilket garanterar din anonymitet och gör att det aldrig råder någon tvekan om vem som äger vinet. Själva lagringen sker under optimala förhållanden, där luftfuktighet och temperatur hålls stabila. Det säkerställs också att vinet inte utsätts för solljus eller annat skadligt ljus och att vibrationer från exempelvis tung trafik inte är ett problem.

Nordic Freeport ligger i Vester Hassing - 15 minuters bilresa norr om Ålborg - och har samma ägare som RareWine Invest, men fungerar som ett oberoende företag med det enda syftet att hantera och lagra vin och spritdrycker för RareWine Group och investerare via RareWine Invest.

Lagret kan besökas efter överenskommelse under normala kontorstider. Som investerare har du alltid möjlighet att inspektera din vininvestering och självklart har du möjlighet att få dina viner levererade efter betalning av tull, skatt och moms.

Portfölj
Investeringsportal

Administration

Som investerare får du tillgång till vår investeringsportal, My RareWine Invest, så att du alltid har tillgång till din portfölj och har en översikt över din investering. På samma gång håller vi ett öga på utvecklingen på världens vinmarknader genom daglig handel, och vi kommer att kontakta dig om någon utveckling påverkar din specifika investering. Detta kan vara köp- eller säljrekommendationer baserat på din portfölj eller relevanta observationer om den övergripande marknaden.

På investerarportalen MyRareWineInvest kommer det uppskattade värdet på dina viner att uppdateras kontinuerligt. Värdet är en indikation som återspeglar den aktuella tillgängligheten baserat på begärda priser och handelsdata från tredjepartsleverantörer som den brittiska vinbörsen, Liv-ex, och wine-searcher.com. Med andra ord: Vi hjälper dig att alltid ha en fullständig överblick över din vininvestering.

Prisindikationerna på MyRareWineInvest är baserade på handelsdata från olika källor och är därför endast vägledande. Det faktiska marknadspriset kan variera från den databaserade prisindikationen.

Dagliga enskilda transaktioner kan orsaka fluktuationer i data som inte representerar det faktiska marknadsvärdet. Det är därför våra specialister värderar dina viner manuellt när du vill realisera en position, så att vi kan ge dig bästa möjliga vägledning för en effektiv försäljning.

Se vanliga frågor

Kostnader
RareWine Invest har de lägsta kostnaderna

RareWine Invest har de lägsta kostnaderna

Löpande kostnader

Alla investeringar medför en viss kostnad och medan en kapitalförvaltare, utöver handelskostnader, vanligtvis tar ut 1–3 % i årsavgift för att hantera en värdepapperscentral, är de totala kostnaderna i samband med vininvesteringar på RareWine Invest 0,7 % i årsavgift. Detta omfattar hantering, lagring och försäkring

RareWine Invest fokuserar på handel och därför hålls de löpande kostnaderna så låga som möjligt. Därför kan kostnadsnivån i vininvesteringar genom RareWine Invest konkurrera med både banker och pensionsfonder, trots att vi hanterar och lagrar fysiska varor.

Handelskostnader

Ingen kommissionsavgift betalas till RareWine Invest i samband med köp av vin till internationellt marknadspris*.

När avkastningen ska realiseras och vinerna säljs, görs detta genom kommissionsförsäljning till en fast kommissionsavgift mellan 5 % och 10 %, baserat på portföljens storlek – ju större försäljning, desto lägre kommission.

*Marknadspriset kan vara både högre och lägre än RareWines inköpspris. Marknadspriset bestäms utifrån egna handelsdata och internationella prisinformationsdatabaser.

Kostnader

Investeringskostnader

Under åren är det många som har frågat oss: Varför inte investera på egen hand? Det är också en möjlighet, men goda kunskaper om vin och investeringar eller ett bra investeringstips räcker inte. Många glömmer lätt att som amatörinvesterare kan du förvänta dig att köpa vin till ett högre pris där vinhandlarnas vinstmarginal och moms ingår. Vinhandlarens förtjänst går alltid bort, medan moms i praktiken inte går bort om du handlar genom ett företag som kan dra av momsen. Om du säljer ditt eget vin, vilket vanligtvis sker via ett auktionshus, betalar du en avgift till auktionshuset som vanligtvis uppgår till 30 % utöver det totala priset. För en investerare är auktionshuset en prisökande mellanhand medför en betydande värdeminskning för din investering. Med RareWine Invest får du en investeringsmodell som inte späder ut din avkastning utan maximerar den. RareWine Invest säljer vin för investering utan att lägga till vinhandlarnas vinstmarginal, och när du får vinet levererat till ett av våra lager läggs varken tullar, skatter och moms på. Du kan alltid sälja vinet igen och det sker alltid till marknadspris där RareWine tar ut en kommission.

 • RareWine Invest

  RareWine Invest

 • Vinhandlare

  Vinhandlare

 • Investerare

  Investerare

 • Auktionshus

  Auktionshus

 • Världens vinmarknader

  Världens vinmarknader

Försäljning
Försäljning av vin

Inköp och försäljning till marknadspris

Som investerare i RareWine Invest köper du vin till det internationella marknadspriset utan tillägg av handelskostnader. Det innebär att det pris du betalar motsvarar vad vinet kan säljas för på den internationella vinmarknaden.

RareWines omfattande internationella handelsnätverk gör det möjligt för RareWine att effektivt sälja ditt vin till ett pris som återspeglar utbudet på den globala vinmarknaden.

Vin som handlas via RareWine Invest handlas alltid till det internationella marknadspriset. Detta är endast möjligt när du köper vin på samma plats som vinhandlaren, och därmed hoppar över ett steg och undviker handlarens marginal.

Även om vin är en fysisk tillgång är en vininvestering genom RareWine Invest relativt likvid. Marknadsföringen av vin varierar från vin till vin, men i praktiken tar det mellan två veckor och tre månader att sälja sin vinportfölj.

Kontakta oss idag utan förpliktelser

Michael-Knudsen-350x400px.jpg

Först funderade jag på att köpa investeringsvin och själv ansvara för lagring etc., men jag förstod snart att det var mycket enklare att låta RareWine Invest hantera allt detta, inklusive inköp, hantering, lagring, försäkring, försäljning och sist men inte minst investeringsråd

Michael Knudsen

Odense