Den bästa investeringen behöver inte vara komplicerad

Kontakta oss
Scroll
Råd
Personanpassat råd Skräddarsydda investeringslösningar.
Vi tar hand om dig och din investering från början till slut. Titta på videon: Hur man investerar i vin Video

Personanpassad rådgivning och skräddarsydda lösningar

RareWine Invest investeringsråd baseras alltid på dig som investerare och dina särskilda behov och preferenser.

Startpunkten för en långvarig relation börjar därför alltid med att lära känna dig.

Vi fastställer din personliga investeringsprofil och tillhandahåller rådgivning baserat på din investeringshorisont, riskprofil och personliga preferenser.

RareWine Invest ger dig med de nödvändiga insikterna och baserat på investeringsrådgivningen hjälper vi dig att säkerställa att du tillsammans med din portföljrådgivare är redo att fatta beslut om din vininvestering.

Vi förbereder din skräddarsydda vinportfölj och möjliggör för dig att investera i vin utan att behöva vara expert på varken vin eller investeringar – eftersom din portföljrådgivare är expert på detta.

Den bästa investeringen behöver inte vara komplicerad.

Titta på videon: Hur man investerar i vin

Inköp av vin
Momsfria inköp av vin

Momsfria inköp av vin

RareWine Invest är den enda leverantören i Skandinavien som möjliggör köpmöjligheter och lagring utan tullavgifter, punktskatter och moms.

Privatpersoner och företag (med eller utan momsregistrering, t.ex. holdingbolag) kan nu köpa och äga vin utan moms eftersom Nordic Freeport, ett företag som är knutet till RareWine Invest, driver Skandinaviens enda tullfria lager för vin och sprit.

Lagring
Professionell hantering och lagring Optimal lagring på Nordic Freeport

Professionell hantering och lagring

Dina viner levereras till det enda tullagret för vin i Skandinavien där de lagras i ditt namn.

Specialutbildad personal tar emot och hanterar vinerna och säkerställer att de behandlas och lagras korrekt. Vinet märks med ditt investerings-ID, som säkerställer både din anonymitet och att det inte kan råda några tvivel över vem som äger vinet.

Själva tullagret är isolerat och ett ultramodernt kylsystem håller temperaturen stabil runt 12 °C, vilket är optimalt för långvarig lagring av vin.

Det säkerställs även att vinet inte utsätts för solljus eller annan farlig strålning, och avståndet från de närmaste vägarna innebär att vibrationer från tung trafik inte är något problem.

Tullagret ligger i Vester Hassing, 15 minuters bilväg norrut från Ålborg, och har samma ägare som RareWine Invest men drivs av ett oberoende företag under namnet Nordic Freeport. Företagets enda syfte är att lagra vin och sprit utan tullskatter, punktskatter och moms för kundernas räkning.

Tullagret kan besökas efter överenskommelse under vanlig arbetstid, och som investerare kan du alltid välja att inspektera din vininvestering och du kan även få dina viner levererade vid betalning av tullavgifter, punktskatter och moms.

Portfölj
Investeringsportal

Administration

Som investerare får du tillgång till vår investeringsportal, My RareWine Invest, så att du alltid har tillgång till din portfölj och har en översikt över din investering. På samma gång håller vi ett öga på utvecklingen på världens vinmarknader genom daglig handel, och vi kommer att kontakta dig om någon utveckling påverkar din specifika investering. Detta kan vara köp- eller säljrekommendationer baserat på din portfölj eller relevanta observationer om den övergripande marknaden.

På investeringsportalen, My RareWine Invest, kommer priset på dina viner att bedömas kontinuerligt åtminstone fyra gånger om året. Bedömningen kommer att återspegla det nuvarande marknadsläget och baseras på egna handelsdata från tredjepartsleverantörer som British wine exchange, Liv-ex och wine-searcher.com. Med andra ord kan vi hjälpa dig när som helst att få en fullständig översikt över din vininvestering.

Se vanliga frågor

Kostnader
RareWine Invest har de lägsta kostnaderna

RareWine Invest har de lägsta kostnaderna

Löpande kostnader

Alla investeringar medför en viss kostnad och medan en kapitalförvaltare, utöver handelskostnader, vanligtvis tar ut 1–3 % i årsavgift för att hantera en värdepapperscentral, är de totala kostnaderna i samband med vininvesteringar på RareWine Invest 0,7 % i årsavgift. Detta omfattar hantering, lagring och försäkring

RareWine Invest fokuserar på handel och därför hålls de löpande kostnaderna så låga som möjligt. Därför kan kostnadsnivån i vininvesteringar genom RareWine Invest konkurrera med både banker och pensionsfonder, trots att vi hanterar och lagrar fysiska varor.

Handelskostnader

Ingen kommissionsavgift betalas till RareWine Invest i samband med köp av vin till internationellt marknadspris*.

När avkastningen ska realiseras och vinerna säljs, görs detta genom kommissionsförsäljning till en fast kommissionsavgift mellan 5 % och 10 %, baserat på portföljens storlek – ju större försäljning, desto lägre kommission.

*Marknadspriset kan vara både högre och lägre än RareWines inköpspris. Marknadspriset bestäms utifrån egna handelsdata och internationella prisinformationsdatabaser.

Kostnader

Investeringskostnader

Under åren är det många som har frågat oss: Varför inte investera på egen hand? Det är också en möjlighet, men goda kunskaper om vin och investeringar eller ett bra investeringstips räcker inte. Många glömmer lätt att som amatörinvesterare kan du förvänta dig att köpa vin till ett högre pris där vinhandlarnas vinstmarginal och moms ingår. Vinhandlarens förtjänst går alltid bort, medan moms i praktiken inte går bort om du handlar genom ett företag som kan dra av momsen. Om du säljer ditt eget vin, vilket vanligtvis sker via ett auktionshus, betalar du en avgift till auktionshuset som vanligtvis uppgår till 30 % utöver det totala priset. För en investerare är auktionshuset en prisökande mellanhand medför en betydande värdeminskning för din investering. Med RareWine Invest får du en investeringsmodell som inte späder ut din avkastning utan maximerar den. RareWine Invest säljer viner för investering utan att ta ut samma vinst som en vinhandlare, och när vinet levereras till Skandinaviens enda tullager görs detta utan tullavgifter, punktskatter och moms. Du kan alltid sälja vinerna igen och alltid till marknadspris när du säljer till RareWine.

 • RareWine Invest

  RareWine Invest

 • Vinhandlare

  Vinhandlare

 • Investerare

  Investerare

 • Auktionshus

  Auktionshus

 • Världens vinmarknader

  Världens vinmarknader

Försäljning
Försäljning av vin

Inköp och försäljning till marknadspris

Som investerare hos RareWine Invest köper du vin till internationella marknadspriser utan extra handelskostnader. Det innebär att det betalda priset motsvarar priset till vilket viner kan säljas på den internationella vinmarknaden.

RareWines omfattande internationella handelsnätverk gör att RareWine har kunder som alltid är redo att handla vin till marknadspriser, vilket garanterar att du alltid kan sälja till globala marknadspriser. Viner som handlas genom RareWine Invest säljs alltid till internationella marknadspriser. Detta är endast möjligt om du handlar vin på samma plats som vinhandlarna och därför kan hoppa över mellanhänder och slipper tillägget från vinhandlarens vinstmarginal.

RareWine Invest är de enda som ger dig möjlighet att både köpa och sälja vin till marknadspriser – oavsett om du säljer eller köper.

Även om vin är en fysisk tillgång, så är en investering genom RareWine Invest mycket likvid.

Vinernas säljbarhet varierar från vin till vin, men i praktiken tar det från två veckor till tre månader att sälja din vinportfölj till marknadspris.

Kontakta oss idag utan förpliktelser

Michael-Knudsen-350x400px.jpg

Först funderade jag på att köpa investeringsvin och själv ansvara för lagring etc., men jag förstod snart att det var mycket enklare att låta RareWine Invest hantera allt detta, inklusive inköp, hantering, lagring, försäkring, försäljning och sist men inte minst investeringsråd

Michael Knudsen

Odense