Investeringstips - Italien - 26. juni 2024

Tignanello Med Attraktiva Avkastningar: Investera i 2021 Tignanello

Den nya Tignanello kommer att bli en referens för framtiden, och jämförbara föregångare har gett 79-113% avkastning under de senaste fem åren.

Tignanello

2021 Tignanello

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan för att få veta mer om dina investeringsalternativ eller investera direkt via knappen nedan.

KÖP NU

*EUR 115 / flaska

Tignanello är lika mycket ett toskanskt supermärke som det är en Super Tuscan. Tignanello är ett av de viner som har bidragit betydligt till att sätta goda italienska viner på världskartan, utmanande de stora klassiska vinerna både i pris och kvalitet – och det finns potential.

Du kan nu börja investera i den senaste årgången och därmed vara med från början i ett spännande investeringscase som historiskt sett har visat sig vara mycket attraktivt för investerare.

Läs mer nedan om hur avkastning och prestation, referensstatus och en attraktiv pris-kvalitetskvot gör detta till ett uppenbart investeringscase.

Du kan enkelt och snabbt investera via boxen ovan.

3 Goda skäl att investera i 2021 Tignanello

#1: 2021 Tignanello Är En Referens För Framtiden
Tignanello levererar hög kvalitet, men vissa årgångar är bättre än andra. En sådan årgång är 2021, den senaste Tignanello tillgänglig på marknaden.

På senare tid har årgångarna 2015 och 2016 varit betydande referenser i Toscana. Tignanello har i genomsnitt fått 97,3 poäng från de tre mest inflytelserika italienska vinkritikerna under dessa två årgångar. År 2010, som också anses vara en fantastisk årgång i området, var detta genomsnitt 95,3 poäng.

Poängen för 2021-årgången är också 97,3 poäng, med 98 poäng från Vinous, 98 poäng från Wine Advocate och 96 poäng från James Suckling. Således utgör hög kvalitet i den senaste årgången grunden för en attraktiv investering.

Diagram - Genomsnittlig poäng över Vinous, Wine Advocate och James Suckling Genomsnittlig poäng över Vinous, Wine Advocate och James Suckling

#2: Avkastning & Prestation
Tignanello har historiskt sett presterat väl. Enligt den brittiska vinbörsen Liv-ex har de senaste tio årgångarna som har varit på marknaden i minst fem år* gett en genomsnittlig avkastning på 95,6% under de senaste fem åren. Detta motsvarar en genomsnittlig årlig avkastning på 14,4%.

Om vi zoomar in på de ovan nämnda fantastiska årgångarna med jämförbara poäng som 2021-årgången, ser det ut så här under de senaste fem åren**:

• 2016: +113,0%
• 2015: +79,6%
• 2010: +109,9%

Särskilt årgångarna 2015 och 2016 är fortfarande allmänt tillgängliga på marknaden, vilket ytterligare understryker potentialen hos en stor Tignanello. Och detta är 2021-årgången.

*Årgångar 2007-2016
**Data från Liv-ex


#3: Pris vs. Kvalitet
Vi har generellt stående rekommendationer för bättre årgångar av alla de ursprungliga super Tuscans; Masseto, Sassicaia, Tignanello, Solaia och Ornellaia. Men det sagt, 2021 Tignanello har för närvarande särskilt attraktiv potential ur ett pris-kvalitetsperspektiv jämfört med sina motsvarigheter.

Se tabell här:

2021VIWAJSAVGPris
Sassicaiaa981009898,7€275
Ornellaia99969998.0€175
Solaia100979798.0€245*
Masseto100959897.7€665*
Tignanello98989697.3€115
*Årgång 2021 har ännu inte släppts för handel, så jämförelsepriset är för årgång 2020.

Det är inte svårt att se den attraktiva pris-kvalitetskvoten för 2021 Tignanello jämfört med de andra super Tuscans. "Kostnaden per kvalitet" är helt enkelt oöverträffad, vilket betyder att vinälskare världen över får mycket för pengarna, medan den låga prispunkten gör det möjligt för en bred publik att delta. Detta betyder högre efterfrågan, vilket är en av de mest kritiska faktorerna för värdeökning.

Naturligtvis påverkar flera faktorer prisbildningen. En av dem är utbud, och det är nödvändigt att betona att Tignanello är den största av de fem super Tuscans när det gäller produktionsvolym. Med cirka 300,000 flaskor per årgång produceras ungefär 10 gånger så mycket Tignanello som den minsta av de fem, Masseto.

Men så var också fallet i årgångarna 2015 och 2016, som, som beskrivet ovan, har presterat väl...

Om du vill läsa mer om Tignanello, kan du fördjupa dig i denna artikel om producenten bakom vinet: Marchesi Antinori – Italiensk Finesse i 26 Generationer.

Tignanello

2021 Tignanello

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan för att få veta mer om dina investeringsalternativ eller investera direkt via knappen nedan.

KÖP NU

*EUR 115 / flaska

*Alla priser är i EUR exklusive tull, punktskatter och moms vid leverans till tullager genom Nordic Freeport. Vinerna säljs endast i fulla lådor om inget annat anges, och priset är per flaska. Ett minimiköp gäller - kontakta oss för det specifika minimiköpet för detta alternativ. Förutsätter portfölj hos RareWine Invest. Priset på dessa viner kan ha ändrats sedan publiceringen av denna artikel. Reservation för felskrivningar

Hur man investerar i vin genom RareWine Invest

Att bli en vininvesterare med RareWine Invest är enkelt, och du kan börja omedelbart.

• Hitta ett investeringscase som passar dig – till exempel detta.
• Klicka på "KÖP NU," bestäm ett belopp och slutför investeringen.
• Ditt vin levereras till ett tullager och lagras på dina vägnar genom oss. Här lagras det säkert, tryggt och försäkrat – och är din egendom.
• Du får tillgång till MyRareWineInvest – en onlineplattform där du kan följa din investering.
• När du vill realisera investeringen, lista helt enkelt dina positioner till försäljning via MyRareWineInvest, och vi sköter resten.

Du kan också läsa mer under Hur Man Investerar eller i avsnittet för vanliga frågor.

diagram av investeringsprocessen

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt