Investeringstips - Whisky - 25. maj 2023

Ny release av Macallan 18 YO Double Cask: Lägsta priset I världen?

Detta är början på 2023 års utgåva av Macallans Double Cask, som nu har ett lägre pris än Macallans egna. Om du vill vara säker på att vara med är det dags nu.

Whisky Måste Vara Skotsk

Om du är en person som tror på framtiden för det bästa och mest prestigefyllda bör du läsa detta noggrant. För om du gör det kommer detta att vara av intresse för dig. Per definition kommer världens bästa, lyxigaste och mest prestigefyllda whisky från Skottland - lite som vinet från Bourgogne i vinvärlden. Även om det finns flera sublima aktörer i Skottland finns det verkligen ett destilleri som är precis det där lilla extra, lyser lite ljusare och når lite högre än de andra - och det är The Macallan. Det råder ingen tvekan om det.

Av samma anledning, i kombination med en produktion som inte matchar efterfrågan, har Macallans bra flaskor också bara blivit svårare och svårare att hitta, vilket prisutvecklingen sedan vår första analys och rekommendation av Macallan Double Cask också vittnar om. 

Men det här är din chans att kliva in i en helt ny utgåva av Macallans 18 YO Double Cask, vilket ger dig möjlighet att erbjuda framtida whiskyälskare några av de finaste skotska single malts från världens mest prestigefyllda producent.

Så Mycket Whisky, Så Lite Single Malt...

Som sagt, skotsk whisky är helt enkelt den bästa, men det är också den skotska whisky som produceras allra mest jämfört med världens andra stora whiskyproducenter - så mycket att Skottland faktiskt producerar mer whisky än USA, Kanada, Japan och Irland tillsammans. Å andra sidan är upp till 9 av 10 flaskor skotsk whisky blandade, vilket innebär att endast 5-6 % av världens totala whiskyproduktion är skotsk single malt - och det är just i detta segment som vi hittar Macallan och majoriteten av de investeringsvärdiga whiskyn.

Distribution-diagram-DK+ENG-SE+NL.png (1)

5-6 % av världens totala whiskyproduktion låter som mycket, men för att sätta det i perspektiv finns det för närvarande 143 verksamma destillerier i Skottland. Här på RareWine arbetar vi med kanske fem till tio av dessa. Med andra ord, i det stora hela är detta en extremt liten del av den totala whiskyproduktionen som en mycket stor del av världens whiskyälskare skulle vilja få tag på. Macallans Double Cask är en av dem.

Gå Med Från Början Till Ett Attraktivt Pris

Macallan 18 YO Double Cask 2023 Release har nyligen släppts, vilket ger dig en möjlighet att vara med från början - och om du tidigare har investerat i 2021 och/eller 2022 års utgåvor gör detta möjligheten ännu mer uppenbar, eftersom vertikala samlingar kan vara särskilt attraktiva.

Samtidigt kan du också få en bra start med ett lågt investeringspris. Det billigaste priset på whiskybase.com just nu listas från Macallan själv, med ett pris på 288 euro per flaska, ex tull, skatt och moms. Ditt investeringspris här är bara 245 euro*. Detta är en besparing på 15 % jämfört med det lägsta erbjudna priset på whiskybase.com, vilket ger dig en bra utgångspunkt för din investering.

Det har inte varit möjligt att hitta några erbjudanden för 2023 års utgåva på wine-searcher.com.

Macallan 18 YO Double Cask 2023 Release Macallan 18 YO Double Cask 2023 Release

Hur Våra Tidigare Double Cask-rekommendationer Har Presterat

Det centrala i Macallan 18 YO Double Cask-rekommendationen är det faktum att vi har att göra med erkänd, högkvalitativ whisky från världens kanske mest kända destilleri, där utbudet ser ut att ha svårt att möta efterfrågan under många år framöver. Sedan vår första Double Cask-rekommendation för ett år sedan har det också varit en mycket spännande tid att vara whiskyinvesterare - särskilt när man tänker på hur världen har utvecklats under det senaste året när det gäller räntehöjningar, osäkerhet och rädsla för ekonomisk avmattning. Detta har inte på något sätt påverkat Macallan Double Cask:

Performance-diagram-DK+ENG+NL+SE.png

Grafen ovan visar inte när dessa whiskys släpptes, utan när vi tog dem i bruk. Som ett resultat av detta kan investerare som följt våra rekommendationer från början nu njuta av en avkastning på 25 % på drygt ett år. Men vad som är minst lika intressant är att priserna hjälps uppåt av tillverkaren, som fastställer ett nytt och högre utgivningspris varje gång det sker en ny utgivning. 2022 års release hjälpte till att dra upp 2021 års release, och titta nu på den nivå som 2023 års release börjar på.

Spännande Utsikter För Whiskyinvesteringar - Detta Kommer Att Påverka Whiskypriserna

Historiskt sett har whiskyinvesteringar varit mycket attraktiva, med en genomsnittlig årlig avkastning på över 18,1 % under de senaste tio åren, enligt The Wealth Report 2022 från Knight Frank. Men när man ser framåt finns det inga tecken på att det kommer att bli tråkigt - tvärtom:

  • Den globala whiskymarknaden förväntas växa med 44,9 % från 2019 till 2027.
  • Tillväxten förväntas drivas av stigande priser, fler nya whiskydrickare som kommer in på marknaden och ökad försäljning av högklassiga flaskor.
  • I Kina (cirka 1,4 miljarder invånare) har försäljningen av skotsk whisky single malt tiofaldigats under de senaste 20 åren - men trenden är att tillväxten kommer att öka ytterligare i framtiden och de stora producenterna gör stora investeringar här.
  • Indien (1,38 miljarder invånare) har en omfattande tradition av whiskykonsumtion och är världens största whiskymarknad. Endast 2 % av detta är dock skotsk whisky på grund av skyhöga importtullar - något som håller på att förändras och som tillsammans med en snabbt växande medelklass skulle kunna ge whiskymarknaden här ett uppsving.

Ovanstående är huvudpunkterna från en tidigare whiskyanalys, som du hittar här.

RareWine Invests Analys

Oavsett om man tittar bakåt eller framåt ser framtiden för whiskyinvesterare mycket intressant ut, och Macallans 18 YO Double Cask talar direkt till denna utveckling. Här har vi att göra med en whisky av skyhög kvalitet i en prisklass med en enorm publik. En potential som du nu kan ta del av - till ett pris som är betydligt lägre än vad du annars skulle behöva betala för dem på världsmarknaden.

Detta är startskottet för 2023 års release, som du kan få en riktigt bra start på. Eftersom detta är helt nytt kommer vi att göra vårt bästa för att se till att det inte blir sista gången du ser det här, men om du vill vara säker på att vara med och få vara med till det här priset är det dags att agera nu.

Oavsett om du har investerat i någon av de tidigare Double Cask-släppen eller inte är detta verkligen en självklarhet.

Investera i Macallan 18 YO Double Cask 2023 Release

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställa vinerna direkt via formuläret.

RELEASEWHISKYVOLYMFÖRPACKNINGPRIS/FL.*
2023Macallan Double Cask 18YO700OC6/GB1€ 245
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt