Investeringstips - Italien - 8. mars 2022

Den bästa Fuligni Riserva hittills - investera medan det finns kvar

Dess föregångare har uppnått en prisökning på +59 % på mindre än två år. Sa vi att den här är bättre? Läs mycket mer om potentialen hos 2016 Fuligni Riserva här.

Det är inget mirakel att världens bästa Brunello viner är eftertraktade. Det är de, eftersom de bästa uppenbarligen domineras av kvalitet. Det beror också på att priset gör att de flesta har råd med dem. Detta är också fallet i det aktuella investeringstipset, där Fuligni med sin 2016 Brunello Riserva är tillgänglig för investering: det bästa från deras sida hittills, som till och med överträffar det exceptionella 2015!

James Suckling, Wine Advocate och Vinous är förtjusta. Utgivningen är helt ny. Priset är bra och den historiska avkastningen på 2015 är sublim. 

Historien om familjen Fuligni

Familjen Fulignis historia går tillbaka till 1300-talet, då familjen med rötter i Venedig flyttade till England. Detta var indirekt början på deras nuvarande verksamhet som toskanska vinproducenter. 

Familjen Fuligni stödde den engelska kronan och kungahuset med olika aktiviteter och som ett resultat av hundratals år av engagemang och nätverk med kungligheter och adelsmän fick familjen 1790 ett stort stycke mark i Maremma i sydvästra Toscana. Här började familjen sitt vinäventyr. 

I början av 1900-talet flyttade Giovanni Maria Fuligni till Montalcino och började producera vin här, precis som familjen hade gjort i 100 år i Maremma.

Husets Riserva i sublim kvalitet

I dag omfattar Fulignis egendom 100 hektar på den västra sidan av Montalcino, varav 14 hektar odlas med vinstockar. Paolo Vagaggini förvaltar Fulignis vingårdar och har rykte om sig att vara en av Toscanas mest skickliga sangioveseexperter. Tillsammans med Roberto Fuligini gör han familjens stora viner.

Faktum är att Fugilini producerar grappa, olivolja och vin. Deras absolut bästa produkt är deras Brunello di Montalcino DOCG, som i de bästa årgångarna också görs som en så kallad Riserva, vilket är den som finns tillgänglig för investering här - även i en särskilt utmärkt årgång. 

Fuligni Riserva Fuligni Riserva

2016 års årgång toppar Fuligni-tronen

Sista gången RareWine Invest kunde erbjuda Fuligni Riserva för investeringar var 2015 års årgång. Här påpekades att vinrecensenterna från Vinous är notoriskt kända för att vara hårda i sina recensioner av italienska viner, så de 95 poäng som tilldelades årgång 2015 var ett särskilt bra omdöme. 

Vinous ger hela 98+ poäng till 2016 års Fuligni Brunello Montalcino Riserva, vilket är det högsta betyget hittills för Fuligni från Vinous.  

Wine Advocate ger den 97+ poäng. James Suckling ger hela 99 poäng, vilket placerar 2016 års årgång på samma höga nivå som 2015 års årgång. 

Senast överträffade 2015 års årgång, med 97,3 poäng i alla kritikernas betyg, den magiska 2010 års årgång (96,7 poäng) och tog platsen som den bästa Fuligni Riserva hittills. 

Årgång 2016 får hela 98 poäng av världens mest inflytelserika kritiker, vilket skickar den till toppen. 

Med höga poäng stiger efterfrågan

Det är inte konstigt att efterfrågan på världens bästa viner är stor. Så när respekterade kritiker berömmer en viss årgång från en viss producent, vänder sig världens vinögon automatiskt till den. 

Därför kan man förvänta sig att 2016 Fuligni Brunello Montalcino Riserva kommer att vara en mycket attraktiv flaska bland världens vinälskare. Enligt Vinous producerades 13 008 flaskor, vilket verkar vara en mycket begränsad produktion som kastar tankarna mot Bourgognes mikroproduktioner på en marknad där efterfrågan på bra italienska viner stadigt ökar.

Så här gick det till med föregångaren

Årgången 2016 har precis släppts, så det finns ingen statistik över priserna för denna årgång. Därför är det viktigt att ta en titt på årgång 2015, som RareWine Invest tidigare har erbjudit. Under RareWine Invests ledning har 2015 Fuligni Brunello Montalcino Riserva 2015 uppnått en prisökning på 17,6 % sedan juni 2021.

Wine-searcher.com kan ytterligare hjälpa till att illustrera den uppåtgående trenden för 2015 Fuligni Brunello Montalcino Riserva. Bland alla erbjudanden av 2015 Fuligni Brunello Montalcino Riserva som listas på wine-searcher.com har genomsnittspriset stigit med hela 59,3 % på knappt två år.

Nu finns årgången 2016 tillgänglig. Med till och med bättre poäng. De stigande priserna tyder starkt på att efterfrågan på Riserva från Fuligni ökar. Det här är din chans att komma in innan volymerna minskar betydligt på grund av den pågående konsumtionen och innan priserna beter sig därefter. 

Rarewine Invests analys

Detta är verkligen ett skolexempel på vininvesteringar. Hög kvalitet, bra pris, små kvantiteter och stor efterfrågan på de bästa Brunello-vinerna. Lägg här till att dess föregångare har gått extremt bra med +17,6 % på mindre än ett år. 

Enligt wine-searcher.com är det lägsta priset för 2016 Fuligni Brunello Montalcino Riserva från Fuligni för närvarande €145*. Ditt investeringspris här just nu är €95* vilket i sig ger både dig och din investering en extremt bra start och en stark utgångspunkt. 

Italienska viner får ökad uppmärksamhet. Därför rekommenderar vi att du agerar när det bästa finns tillgängligt för investering. En sådan möjlighet finns just här. 

*Pris per flaska ex. Moms och skatt, i hela lådor och i perfekt skick.

Investera i 2016 Fuligni Brunello di Montalcino Riserva

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställ vinet direkt via formuläret.

ÅRGÅNGVINVOLFÖRPACKNINGPRIS/FL. *
2016Fuligni Brunello di Montalcino Riserva750OC6€95
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt