Investeringstips - Italien - 26. november 2020

Förköpsperioden har startat: 2016 är den bästa årgången någonsin för Brunello di Montalcino

Glöm allt du trodde du visste. Glöm den ikoniska årgången 2010. Årgången 2016 överträffar alla årgångar från Brunello di Montalcino och blir en legendarisk årgång!

Förköpsperioden har startat!

Exakt på samma sätt som En Primeur och förköpet av 2016 Barolo tidigare i år kommer vinerna att gå åt snabbt. Kvantiteterna kommer att vara begränsade och vi förväntar oss ett stort intresse. Om du inte redan har anmält dig till vårt nyhetsbrev kan du göra det här, så att du är bland de första som erbjuds de attraktiva 2016 Brunellos för investering. Fortsätt nedan och läs mer om varför du ska investera i denna fantastiska årgång.

Årgången 2016 av Brunello Di Montalcino – Den bästa någonsin

Årgången 2016 visar unika tendenser. Det är helt enkelt en årgång som kommer bli legendarisk och minnesvärd oavsett om vi blickar 5 eller 50 år framåt.

Om vi tittar tillbaka på främst några av de större Brunello-årgångarna, så kommer 2016 att sticka ut som både större och magnifikare än de andra. 2006, 2010, 2015 kommer alltid att få stå i skuggan av årgången från 2016. Brunello di Montalcino från denna årgång har en så perfekt balans att de stora kritikerna inte har ord nog att beskriva den. Producenterna är också nöjda – de kan se hur många fantastiska viner de har producerat.

Vinous, som är en stor auktoritet på italienska viner, har nyligen satt betyg på de flesta, om inte alla, de viktiga vinerna från denna årgång och det finns en klar trend – kvaliteten är högre än någonsin. Wine Advocate har bara publicerat några få betyg än så länge. Detta innebär att vininvesteraren kan få bra Brunellos med höga betyg från Vinous, med en extra potentiell uppsida i vinerna som ännu inte recenserats av Wine Advocate.

Brunello di Montalcino släpps som alltid den 1 januari femte året efter skörd, så den fysiska utgivningen av för årgången 2016 står för dörren. I år finns det ett par producenter som har erbjudit försäljning av sina viner före det officiella utgivningsdatumet. Detta görs för att tillfredsställa den stora amerikanska marknaden, dit nästan en fjärdedel av alla Brunello di Montalcino som säljs – en enorm marknad där italienska viner belagts med straffskatter från Trumps handelskrig mot EU.

Kvantiteterna från årgången 2016 är inte större än vanligt, vilket innebär mindre än efterfrågan från de bästa producenterna, men vi kommer inte att se något underutbud i framtiden förrän årgången 2016 från Brunello di Montalcino har skrivit in sig i historieböckerna som legender. Årgången har gett viner med en enorm utvecklingspotential och gör att vininvesteraren kan göra några extremt attraktiva investeringar.

Årgången 2016 – för vinnördarna

Årgången 2016 fick i Montalcinos olika delområden en längre odlingssäsong innan druvorna hade uppnått sin optimala mognad. Den längre mognadstiden ger druvorna lite mer spänning och smakintensitet, vilket i slutändan gynnar vinerna. Övergripande var årgången lite svalare än den stora årgången 2015, med lite mer spridda skurar under odlingssäsongen, vilket gett den en lite bättre balans i druvorna – en balans som idag visar helt nya dimensioner.

Legendariska årgångar

2016 Brunello di Montalcino kan jämföras med andra fantastiska årgångar i klassiska vinodlingsområden. Till exempel med 2001 Sauternes där de bästa vinerna nästan överträffade den 100-gradiga skalan. Om vi jämför med Bourgogne kommer det vara som årgången 2015, där vädergudarna log mot producenterna och gav dem unika viner. Det stora jämförelsen för Brunello di Montalcino kommer inte att bli den fantastiska årgången 2015, utan vara närmare rekordårgången 2010. Ändå var 2016 bäst då både vädret var perfekt och producenterna var redo att göra vad som krävdes för att producera det mest utsökta vinet. Utan tvivel är 2016 den bästa årgången någonsin i Brunello di Montalcinos historia.

Provsmakning av Brunello Foto från en traditionell Brunello-provsmakning

Den italienska rörelsen

De italienska toppvinerna fortsätter att leverera och medan hajpen bland de bästa vinerna ser ut att bli kvar, drar de också intresse till vinerna från andra och tredje hyllan. En stark indikation på att intresset för italienska viner ökar kraftigt kan man hitta i historiska handelsdata. I en rapport från augusti 2020 beskriver Liv-ex en historisk tillväxt bland italienska viner. Liv-ex beskriver att värdet av vinhandeln på andrahandsmarknaden har ökat med i genomsnitt 9 % om året under de senaste tio åren. Om du tittar enbart på italienska viner under samma period har de stigit med hela 28,5 %.

Denna utveckling ses i ljuset av formatet av den redan ikoniska årgången 2016 från Brunello di Montalcino. Allt pekar på det faktum att du här kan hitta några riktigt attraktiva vininvesteringar och några av framtidens mest eftertraktade vinskatter.

Under tiden kommer vi att fokusera på 2016 Brunello di Montalcino och presentera noggrant utvalda investeringscase för viner från denna årgång. Exakt på samma sätt som En Primeur och förköpet av 2016 Barolo tidigare i år kommer vinerna att gå åt snabbt. Kvantiteterna kommer att vara begränsade och vi förväntar oss ett stort intresse. Om du inte redan har anmält dig till vårt nyhetsbrev kan du göra det här och vara bland de första som erbjuds de attraktiva 2016 Brunellos för investering.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt