Investeringstips - Italien - 29. juni 2021

2015 Fuligni Brunello Riserva: 98 Parker-poäng och det bästa hittills

Investera i den bästa Brunello från Fuligni hittills till världens förmånligaste pris - en perfekt matchning för din investeringsportfölj

När det gäller italienska viner kan du inte göra fel med Brunellos. Viner som tack vare sin höga kvalitet och sitt låga pris har blivit oerhört populära bland världens vinälskare. Upp till toppen av denna hierarki klättrar producenten Fuligni, och med deras Brunello Riserva, som endast släpps i de allra bästa årgångarna, blir Brunello helt enkelt inte större eller bättre.

Fuligni - En historisk familj

Familjen Fuligni är en gammal släkt med rötter i Venedig, och dess historia kan spåras tillbaka till 1300-talet då familjen flyttade till England och stödde kronan och den kungliga familjen med olika aktiviteter. I hundratals år var familjen involverad med kungligheter och adel och som ett resultat av detta nätverk fick de 1790 ett stort stycke mark i Maremma (sydvästra Toscana), vilket skulle bli starten för familjens vinframställning.

Det var inte förrän i början av 1900-talet som Giovanni Maria Fuligni flyttade till Montalcino och började producera vin här, vilket familjen hade gjort i 100 år i Maremma.

I dag omfattar Fulignis egendom cirka 100 hektar fullt odlad mark på den västra sidan av Montalcino, där den mest autentiska produktionen av Brunello historiskt sett kommer ifrån. Endast 14 av dessa 100 hektar är dock odlade med vinstockar.

I dag sköter Paolo Vagaggini, en av Toscanas mest skickliga Sangiovese-experter, Fulignis vingårdar och tillsammans med Roberto Fuligni är han ansvarig för Fulignis fantastiska viner.

Fuligni levererar exceptionell kvalitet

Fuligni producerar ett brett utbud av produkter, från grappa och olivolja till vin. Högst upp i sortimentet ligger Fulignis Brunello di Montalcino DOCG, som i de allra bästa årgångarna också framställs som en så kallad "riserva" - det vill säga det bästa som huset kan presentera. Årgång 2015 är den senaste riserva som Fuligni släppt, och med extremt starka betyg står just detta vin nu som höjdpunkten i Fulignis hela produktion, som den bästa riserva som finns än idag.

Vinrecensenterna från Vinous är ökända för att vara hårda i sina betyg på de italienska vinerna - precis som det är fallet med Burghound och Bourgognevinerna.

Ur det perspektivet är Vinous betyg på 95 poäng för 2015 Fuligni Brunello di Montalcino Riserva ett starkt utlåtande, som bara ytterligare stöds av kollegorna från Wine Advocate och James Suckling. Monica Larner på Wine Advocate ger 2015 års årgång hela 98 poäng, medan James Suckling ger den 99 poäng, vilket rör sig mot det perfekta vinet.

Baserat på genomsnittet av de tre kritikernas poäng får 2015 års årgång hela 97,3 poäng, vilket räcker för att överträffa den annars legendariska 2010 års årgång (96,7) och göra anspråk på titeln som den bästa riserva hittills - något som kommer att placera detta vin mycket högt upp på önskelistorna för världens Brunello-älskare.

Årgången 2010 var dyr - och årgången 2015 är ännu bättre

Framtidsutsikterna för prisökningar på 2015 års årgång ser ganska lovande ut - åtminstone om man tittar på 2010 års årgång, som är den mest jämförbara riserva från Fuligni. Enligt wine-searcher.com kostar den billigaste 2010 Fuligni Brunello di Montalcino Riserva från Fuligni för närvarande 126 euro* per flaska, medan genomsnittspriserna ligger på 135 euro för de erbjudanden som för närvarande är listade.

Vad 2010 års årgång kostade vid utgivningen är svårt att säga, men den kostade i alla fall mindre än vad 2015 års årgång kostar i dag - 68 euro. Men om vi utgår från detta scenario, och det faktum att Fulignis riserva lagras fem år innan den släpps, har priset på årgång 2010 ökat med +85 % sedan den släpptes, eller drygt 12 % per år i genomsnitt.

Samtidigt bör man komma ihåg att 2015 års årgång har fått ännu bättre betyg och samtidigt har ett dryckesfönster som räcker i ytterligare 30 år. Med andra ord erbjuder detta en stark potential.

*Exklusive tull, moms och skatt, i hela lådor och perfekt skick. 

Få bästa möjliga utgångspunkt för din investering: Investera i Fuligni till världens bästa pris

Att investera handlar i grunden om att köpa billigt och sälja till ett högre pris, och om du kan köpa billigare än alla andra har du en riktigt stark position att investera. Den möjligheten har du just nu med 2015 Fuligni Brunello di Montalcino Riserva från Fuligni.

Just nu är det billigaste priset på wine-searcher.com 75,60 euro per flaska*, medan det genomsnittliga priset för alla listade erbjudanden är 112 euro per flaska. Om du investerar via RareWine Invest kan du investera just nu för endast 68 euro per flaska, vilket ger dig en besparing på cirka 10 % jämfört med det billigaste priset på wine-searcher - något som ger dig en mycket stark utgångspunkt för denna investering.

*Exklusive tull, moms och skatt, i hela lådor och i perfekt skick. 

RareWine Invests åsikt

Fuligni är synonymt med den bästa Brunello di Montalcino, och när vi talar om Fuligni Riserva har vi verkligen att göra med en av de största pärlorna i området.

Fuligni är känt för att hålla skörden från vingårdarna extremt låg för att säkerställa hög kvalitet - en kvalitet som i 2015 års årgång kulminerade i den bästa Brunello di Montalcino Riserva hittills - och därmed det bästa vinet som huset någonsin har presenterat.

Potentialen bekräftas ytterligare av prisökningarna för 2010 års årgång, den mest jämförbara årgången, som sedan den släpptes för cirka 5,5 år sedan har sett en prisökning på minst 85 % eller minst 12 % i genomsnitt per år.

Lägg därtill det faktum att du just nu, enligt wine-searcher.com, har möjlighet att investera till världens lägsta pris, vilket garanterar bästa möjliga utgångspunkt för din investering.

Fulignis Brunello di Montalcino Riserva talar också direkt till de aktuella trender som finns i vinvärlden, där italienska viner får allt mer uppmärksamhet. Om de största, bästa och mest exklusiva vinerna kommer att få se de största prisökningarna, som vi såg när populariteten bland Bourgogneviner verkligen tog fart, så är Fulignis Riserva det rätta stället att exponera sig på.

Investera i 2015 Fuligni Brunello Di Montalcino DOCG Riserva

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställ vinet direkt via formuläret.

ÅRGÅNGVINVOLFÖRPACKNINGPRIS/FL. *
2015Brunello di Montalcino Riserva 750OC6€ 68
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt