Investeringstips - Italien - 20. januari 2022

96 Parker-poäng: Investera i La Spinetta till ett attraktivt pris

Få ett stort försprång med italienska Starderi från La Spinetta från 2007. Endast 7 000 flaskor har producerats. Dessa har precis släppts av tillverkaren.

La Spinetta: Engagerade jordbrukare planterade vinstockar för framgång

Det råder ingen tvekan om att det italienska Piemonte är epitetet för prestige, vilket också kännetecknar de toppviner som La Spinetta producerar. Med ett starkt intresse och nyfikenhet inför framtiden kastade sig de hängivna jordbrukarna Giuseppe "Pin" Rivetti och hans fru Lidia in i vinframställningens svåra konst. En konst som inleddes med stor ödmjukhet, stora ambitioner och inte minst massiv respekt.

Dessa tre värden är alla dominerande för det som världen idag känner till som La Spinetta. Namnet betecknar den sluttning från vilken Pin och Lidia 1977 producerade sina första 7 000 flaskor Moscato d'Asti. En produktion som följdes till dörren av barnen Carlo, Bruno, Giorgio och Giovanna, som växte upp med samma uppsättning värderingar under åren och med flit som en inneboende drivkraft. 

Klicka på bilden ovan och följ med RareWine på ett besök hos La Spinetta

Observation och anpassning till moderna tekniker

Moscato blev en succé och därför beslutade La Spinetta att expandera och fokusera på röda druvor. År 1985 resulterade det i vinet Barbera Ca di Pian, följt av vinet med samma namn som dess skapare, Pin, år 1989. Särskilt Pin var ett resultat av de senaste teknikerna - både i vingården och i källaren - samt ett resultat av samarbetet med andra producenter. Drömmen var att skapa internationellt kända viner med djupa rötter i Piemonte.

Berömda Barbaresco i några tusen flaskor

Under årens lopp har La Spinetta haft stor nytta av sina egna erfarenheter. Framgångarna i Pin ledde familjen till Barbaresco, där de ikoniska viner som de idag är kända för produceras. Det första var Gallina, följt av Starderi 1996, som enligt La Spinetta producerar cirka 7 000 flaskor per år. Den sista Barbaresco i serien var Valeirano 1997. Vinerna behandlas identiskt i källaren. Så deras individualitet är naturligtvis ett uttryck för själva vingårdarna.

Och det är så en riktig vingård tog sin framstående form... 

Historien om en envis noshörning

På etiketten till Barbaresco vakar en stark noshörning. Den härstammar från Albrecht Dürer, vars teckning presenterades för familjen av Gabriele Cioni - familjens vän och vin- och konstexpert.

Noshörningen har sitt ursprung i en träsnidning som gjordes 1515, då den första noshörningen kom till Europa från Indien. Dürer såg aldrig noshörningen, utan fick bara beskrivningen.

Den ikoniska noshörningen symboliserar envishet och makt. Värden som också kännetecknar La Spinetta.

Bland de bästa

Även om Starderi föddes 1996, har det visat sitt värde redan från början. Världens vinkritiker kastar fina betyg efter praktiskt taget alla årgångar, men särskilt 2007 är enligt Wine Advocate den bästa. Wine Advocate ger 96 poäng, vilket inte har hänt tidigare eller senare.

Vinous ger den 94 poäng, medan James Suckling svarar med 93 poäng. Det ger ett genomsnittligt betyg på 94,3 poäng, vilket placerar årgång 2007 bland de allra bästa Barbaresco Starderis från La Spinetta.

Enligt wine-searcher.com är genomsnittspriset för 2007 La Spinetta Vürsù Vigneto Starderi just nu 139 € per. flaska*, medan det lägsta priset för närvarande är 127 € per flaska*.

I det här investeringstipset får du möjlighet att förvärva denna kritikerrosade årgång för 90 € per flaska*. Du köper med andra ord till ett pris som ligger betydligt under det aktuella priset på wine-searcher.com och är därmed garanterat en fördelaktig utgångspunkt för din investering.

* Pris exkl. tull, skatt och moms, i hela lådor och i perfekt skick. 

Investment In 2007 La Spinetta Barbaresco Vürsù Vigneto Starderi

RareWine Invests åsikt

La Spinetta gör verkligen internationella viner med stor respekt för det italienska ursprunget. Deras stora ambitioner och hängivenhet kommer till uttryck i deras viner, vilket är anledningen till att 2007 års Barbaresco Starderi också skördar stora poäng från världens mest erkända kritiker.

Kvaliteten är obestridlig. Det blir ännu mer intressant när vi tittar på utbudet och framför allt priset. En årsproduktion på bara 7 000 flaskor är försvinnande liten, och man måste anta att konsumtionen redan har eroderat massivt på den siffran. Dessutom är detta pris på 90 euro, baserat på priserna på wine-searcher.com, särskilt attraktivt och investeringspotentialen är tydlig.

Tror du också på framtiden för italienska viner, på hög kvalitet och begränsad produktion, så ger detta dig en attraktiv möjlighet att köpa in dig i ett starkt italienskt varumärke till ett mycket attraktivt pris, vilket garanterar dig och din investering ett försprång.

Vinerna här har dessutom helt nyligen släppts av producenten själv.

Vi tror på La Spinetta och Barbaresco Vürsù Vigneto Starderi. Den extraordinära möjligheten att investera till detta pris bidrar bara ytterligare till potentialen. Du har också möjlighet att säkra större positioner så länge lagret räcker. 

Investera i 2007 La Spinetta Barbaresco Vürsù Vigneto Starderi

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställ vinet direkt via formuläret.

ÅRGÅNGVINVOLFÖRPACKNINGPRIS/FL. *
2007La Spinetta Barbaresco Vürsù Vigneto Starderi 750OC6€ 90
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt