Investeringstips - Italien - 8. december 2021

Giacomo Conterno Barolo Cerretta - Monfortinos lysande lillebror

2 x 96 poäng till 2015 Giacomo Conterno Barolo Cerretta

Nu har du möjlighet att investera i Monfortinos briljanta lillebror, som liksom sin storebror Monfortino har stor potential, höga poäng, men en ännu mer begränsad produktion. Läs vidare för att lära dig mer om Barolokungen Giacomo Conternos andra pärla, Giacomo Conterno Barolo Cerretta.

”The Cerretta is positively stellar”

ANTONIO GALLONI

Vinous

Giacomo Conterno garanterar kvalitet

1974 förvärvade Giacomo Conterno sin första vingård, Cascina Franca i Serralunga d'Alba. Här produceras Monfortino av utvalda druvor från de bästa årgångarna. Conterno kompromissar inte med kvaliteten och länge letade de efter nya vingårdar för att utöva sin vinmagi.

Cerretta - en ny legend i Barolo

År 2008 var en del av den bästa vingården Cerretta till salu. Roberto Conterno var snabb med att förvärva tre hektar eftersom han såg en stor potential. Vingården Cerretta har alltid haft ett gott rykte, men det har bara blivit bättre sedan Conterno kom dit. Exakt samma goda synergi som vi känner till från Bourgogne, när en av de bästa domänerna gör entré på en av de bästa vingårdarna

Vinprovning i Giacomo Conternos källare Vinprovning i Giacomo Conternos källare

Endast det bästa är tillräckligt bra

Under de två första åren valde Roberto Conterno att avklassificera druvorna, och det var inte förrän 2010 som kvaliteten levde upp till vad han önskade. Roberto buteljerar endast vinerna när han känner att balansen är rätt. Det är kanske därför Cerretta-vinet har fått imponerande poäng av de främsta kritikerna sedan den första årgången (2010). Nu är det årgång 2015 och den har till och med fått 96 poäng av både Wine Advocate och Vinous.

Endast 4000 flaskor per år

Monfortino har placerat sig på toppen av Barolo-podiet. Carretta har placerat sig på den näst högsta positionen, begränsad endast av det faktum att Monfortino fyller utrymmet ovanför. Produktionen av Cerretta är dock betydligt mer begränsad. Cerratta är i själva verket ett vin från en enda vingård med endast 4 000 flaskor per årgång.

Du har redan den mytomspunna Monfortino i din portfölj. Här är lillebror som får mycket erkännande. Här är lillebror i extremt begränsad produktion. Här är lillebror till en bråkdel av storebrors pris, och vi ser stor framtida potential, helt enkelt för att det verkar för billigt.

Ett hypat varumärke ökar efterfrågan

Det råder ingen tvekan om att Giacomo Conterno har blivit världsberömd tack vare kvaliteten på sin Monfortino. Denna berömmelse kommer automatiskt att ställa in siktet på andra viner från samma producent, vilket gör Cerretta ännu mer intressant. Särskilt eftersom dess kvalitet redan stöds av bra betyg.

Investera i 2015 Giacomo Conterno Barolo Cerretta

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställ vinet direkt via formuläret.

ÅRGÅNGVINVOLFÖRPACKNINGPRIS/FL. *
2015Giacomo Conterno Barolo Cerretta750OWC6€ 225
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt