Investeringstips - Italien - 12. maj 2022

2018 Tenuta Petrolo Galatrona - Det toscanska svaret på Petrus

Toscanas Petrus för investering. 2018 Galatrona får bra betyg och lovord.

Vi håller alltid ett vakande öga på Italiens bästa viner, eftersom de ofta erbjuder goda möjligheter till värde för pengarna-investeringar. Här är ytterligare ett, som lyckligtvis inte är en ny bekantskap.

Det är flaggskeppsvinet från Tenuta Petrolo: 2018 Galatrona för bara 64 euro*. Ett flaggskeppsvin vars 2016 års årgång under RareWine Invests förvaltning har stigit med +9,37 % på bara ett år. Lägg därtill det faktum att vi rekommenderar vininvesteringar som en långsiktig investering - så det har bara börjat.

Fallet är enkelt. Bra betyg, lågt utbud och ett pris som inte är i närheten av kvaliteten.

Det toskanska svaret på Petrus

Det råder ingen tvekan om att gruppen "super tuscans" är mycket eftertraktad världen över. Detta beror på deras höga kvalitet. I gruppen ingår medlemmar som Sassicaia, Ornellaia och Masseto. Till gruppen hör också Petrolos Galatrona. Wine Spectator kallar faktiskt Galatrona för Toscanas svar på Petrus.

En ambitiös vinmakares dröm

Den karismatiske Luca Sanjust äger Petrolo, och hans vision för vingården har gett resultat. Galatrona är husets absoluta flaggskeppsvin, och Sanjust valde Merlot till vinet, trots att det är avancerat att arbeta med. Sanjust satsade och han segrade - Faktum är att ambitionen har resulterat i fantastiska betyg från världens vinkritiker, och detta är inget undantag med 2018 års Galatrona.

2018 Tenuta Petrolo Galatrona

Italienexperten har talat

"Det här är en särskilt underskattad, raffinerad utgåva av Galatrona", säger Antonio Galloni på Vinous och belönar den med 96 poäng, vilket är den högsta poäng en Galatrona någonsin har fått av Italienexperterna.

Wine Advocate ger ett betyg på 95-97 och James Suckling ger imponerande 98 poäng. Över alla kritiker är poängen alltså 96,6 poäng, vilket placerar detta i toppen i paritet med 2016 års årgång, som Wine Advocate beskriver som den bästa Galatrona någonsin.

Kan 30 000 flaskor tillfredsställa efterfrågan?

Svaret är nej. 2018 års Galatrona kom ut på marknaden hösten 2020, så volymerna har förmodligen redan minskat betydligt. Lägg därtill att kritikerna uppskattar ett drickfönster från 2021-2043.

Detta ger investeraren fantastiska möjligheter att köpa och låta mogna, så att även framtida Galatrona-älskare kan få avnjuta mogna Galatrona

Så här gick det till

Redan i april 2021 kunde du investera i 2016 års Galatrona via RareWine Invest. Om du investerade då har du gjort en vinst på + 9,37 % på bara ett år.

2016 Galatrona fick också 96,6 poäng bland ovanstående kritiker, och faktiskt fick den "bara" 94 poäng av Italienexperten Vinous. Det finns alltså inget som tyder på att 2018 års Galatrona inte också kommer att göra bra ifrån sig - och det har bara börjat.

"Bland de bästa årgångarna någonsin"

Ovanstående citat kommer från Petrolo själv, och kritikernas omdöme stöder detta uttalande.

Nu har du möjlighet att investera i toskanska Petrus. Till ett pris på 62 euro, vilket är 2 euro mindre än vad du kunde köpa årgång 2016 för, för över ett år sedan. Priset på italienska viner matchar sällan kvaliteten, vilket ger investeraren en fördelaktig möjlighet att köpa hög kvalitet i investeringsbara kvantiteter.

Investera i 2018 Galatrona

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställ vinet direkt via formuläret.

ÅRGÅNGVINVOLFÖRPACKNINGPRIS*
2018Tenuta Petrolo Galatrona750OC6€ 62
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt