Investeringstips - Italien - 24. mars 2022

En Primeur Med Stor Potential - Investera i 2020 Argiano Solengo

Värde för pengarna är en viktig fråga i detta fall. Investera i Super Tuscan innan den släpps och säkerställ en stor potentiell uppsida.

Varför 2020 Argiano Solengo?

2020 Argiano Solengo förväntas släppas på sensommaren, men här kan du redan nu säkra en investering EEn PPrimeur, vilket garanterar både ett extremt attraktivt pris och möjligheten till attraktiva kvantiteter. Men i själva verket är det här fallet intressant av flera skäl:

  • Detta är en investering i den supertoscanska Solengo, som följer i Ornellaias, Tignanellos och Sassicaias fotspår.
  • Det attraktiva priset på 31 euro gör det till en investering med mycket låg risk på grund av det låga priset.
  • Årgång 2020 förväntas bli en framgångsrik årgång från Toscana.
  • Möjlighet att vara med från början där priset är ganska lågt.
  • Om priset skulle öka med 10 % över en natt skulle få, i det här fallet, inse att vinet skulle kosta 34 €, vilket är till vininvesterarens fördel.
  • Den begränsade produktionen på cirka 30 000 flaskor per år minskar snabbt. Här kan man säkra goda, investerbara kvantiteter.

Argiano Strävar Efter Perfektion

I Toscana ligger en historisk och majestätisk vingård som heter Tenuta di Argiano. Sedan 1596, när det imponerande slottet stod färdigt, har man odlat vinstockar i de omgivande vingårdarna, det är från dessa vingårdar som Solengo kommer.

Argiano anses vara en ikon för Montalcino, och naturligtvis är de kända för att producera den supertoscanska Solengo - utvecklad av Dr. Tachis, tidigare chefsoenolog på Sassicaia. Sedan 2012 har Bernardino Sani stått bakom produktionen på vingården, och ambitionen är tydlig.

Argiano är synonymt med hög kvalitet, men ambitionen är att nå toppen av podiet. Därför prioriteras kvalitet framför kvantitet. Och det är därför som restaureringar har gjorts av egendomens anläggningar. I dag är Argiano ledande när det gäller hållbara och ekologiska metoder i både vingården och vingården - perfektion är högsta prioritet.

Solengo: "Ett Briljant Vin"

Ovanstående citat kommer från Robert Parker själv och det sätter en passande scen för berättelsen om Solengo.

Giacomo Tachis ville göra Sassicaia-vin i Brunellodistriktet, så franska sorter planterades i Argiano. År 1996 resulterade denna plantering i den första Solengo som såg dagens ljus. Idag består Solengo till hälften av Cabernet Sauvignon och resten fördelat på Merlot, Sangiovese och Petit Verdot. Cabernet Sauvignon har visat sitt värde i Toscana, Argiano Solengo är ett bevis på detta.

Observera: Detta är endast en reklambild. Årgång 2020 har ännu inte släppts.  Observera: Detta är endast en reklambild. Årgång 2020 har ännu inte släppts.

Årgång 2020 i Toscana

År 2020 var ett kaotiskt år på många sätt. En pandemi påverkade världen avsevärt och naturligtvis har det också satt sina spår i vinvärlden. Trots detta ser årgång 2020 enligt Decanter ut att bli en framgångsrik årgång för många italienska vinproducenter. 

Enligt Francesco Monari (agronom på Argiano) liknar årgång 2020 årgången 2015 i vissa avseenden. Han påpekar dock också att varje skörd har sin egen unika historia, vilket naturligtvis också var fallet för 2020 års skörd. Han påpekar att de agronomiska valen är avgörande för slutresultatet. De val som gjordes i årgång 2020 visade sig vara rätt - i själva verket säger Monari att de fick ett resultat som de är stolta över - ett resultat som kommer att visa sig ha stor karaktär över tid.

Utmärkt Pris = Värde För Pengarna

Solengo är ett klassiskt prisvärt fall. Inga poäng har ännu tilldelats, så vi kan bara luta oss mot Francesco Monaris och Decanter's ord för årgången. Om Solengo 2020 är i nivå med 2015 års årgång (vilket den är enligt Monaris) är det lovande. Solengo 2015 fick 95 (WA) respektive 97 (VI) poäng.

Priset för 2020 Argiano Solengo är idag 31 euro. Enligt wine-searcher.com finns det för närvarande bara ett annat erbjudande på 2020 Solengo med ett pris på 40 €. Detta understryker det attraktiva priset och ger med andra ord en bra utgångspunkt för investeringen.

Observera: Detta är endast en reklambild. Årgång 2020 har ännu inte släppts.  Observera: Detta är endast en reklambild. Årgång 2020 har ännu inte släppts.

Skulle vinälskaren märka prishöjningen?

Ett vin av den här kalibern kan inte kosta mindre, vilket i sig självt säkerställer investeringens värde - även på lång sikt. Samtidigt är det också nästan otänkbart att vinälskare skulle märka om priset steg med 10, 15 eller 20 procent över en natt. Priset skulle fortfarande vara i linje med kvaliteten, och även om en sådan prisökning inte skulle betyda mycket i kronor och ören för slutkunden, skulle den procentuella ökningen göra det för din investering.

Lägg därtill att Solengo endast produceras i storleksordningen 30 000 flaskor per årgång och det är därför svårt att föreställa sig att det kommer att dröja länge innan kvantiteterna försvinner från marknaden.

RareWine Invests Analys

Kärnan i detta investeringstips är värde för pengarna. Även om betygen för 2020 Solengo från världsledande vinkritiker ännu inte har tilldelats. Kvaliteten på 2020 års årgång i Toscana är god - både enligt Argiano själv, men också enligt Decanter.

Om man lägger till priset i ekvationen ovan är resultatet uppenbarligen att man kan få kvalitetsvin för lite pengar. Priset är till och med så lågt att vinälskaren knappt skulle märka om det ökade med 10 euro från en dag till en annan, det är investerarens fördel.

Det låga priset innebär också att den nuvarande konsumtionen snabbt kan minska volymerna och tränga undan 2020 Solengo från marknaden. Nu kan du vara med redan innan starten, och du kan till och med köpa stora kvantiteter, vilket är särskilt fördelaktigt i en investering med värde för pengarna.

Även om årgången är sämre än förväntat är 2020 Solengo En Primeur ett starkt argument. Om den presterar som förväntat ser den ännu mer lovande ut. Lägg därtill en lott i potentiella sensationsbetyg från några av de främsta kritikerna och fallet kan verkligen ta fart.

Obeservera: Argiano Solengo 2020 är En Primeur, så den förväntas inte finnas i lager förrän i slutet av sommaren. 

Investera i 2020 Argiano Solengo

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställ vinet direkt via formuläret.

ÅRGÅNGVINVOLFÖRPACKNINGPRIS/FL. *
2020Argiano Solengo750OC6€ 31
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt