Investeringstips - Italien - 11. april 2023

Nyheter: 2020 Sassicaia är tillgänglig för investering

Var med från början när den senaste utgåvan av Supertoscanaren släpps fram. Sassicaia kännetecknas av hög efterfrågan, hög kvalitet och en fast plats på power-100.

Sassicaia har sedan länge bevisat att de hör hemma på världens exklusiva vinscen, och deras senaste släpp passar perfekt in i denna framgångsrika berättelse. Släppet är helt nytt och ger dig därför en möjlighet att vara med från första början.

Italienexperten Vinous placerar 2020 Sassicaia högst upp i sin Sassicaia-hierarki, och om den presterar som sina föregångare vill du som investerare vara med när startskottet ljuder - och det gör det nu. Sassicaia har haft historiskt sett fin avkastning, kontinuerligt höga poäng och en nästan permanent vistelse på Liv-ex' power 100-lista. Läs mycket mer nedan.

Sassicaia: När Fransk Vinfiness Kom Till Italien

Under lång tid fanns det en stolt italiensk tradition att endast använda sangiovese-druvor i italienska viner. Det var därför mycket motstånd när Marquis Mario Incisa della Rocchetta kom till Bolgheri med ambitionen att föra in fransk vinfiness till den traditionsbundna regionen.

Marquis och hans fru grevinnan Clarice della Gherardesca flyttade till Bolgheri 1930. Här planterade han cabernetkloner på Castiglioncello di Bolgheri, och det ikoniska Sassicaia var fött.

1968 Sassicaia var den första årgången som kom ut på marknaden 1972, och den imponerade verkligen inte på lokalbefolkningen. Lyckligtvis vann Sassicaia 1978 en stor tävling i vinmagasinet Decanter, och från och med den stunden fick även de envisa lokala Sangiovese-anhängarna ge upp för Sassicaias suveränitet.

Det stora globala genombrottet kom när Robert Parker gav 1985 års Sassicaia de magiska 100 poängen. Tenuta di San Guido hade nu cementerat sin status som en topproducent i Italien och i hela världen. Sedan dess har de lett gruppen av italienska producenter som gör viner av Bordeaux-inspirerade druvor som lagrats på franska barriquer - de så kallade supertoscanerna.

2020 Sassicaia

2020 Sassicaia: En Vinous-favorit

Under det här milleniet har Sassicaia i genomsnitt fått 94,4 poäng från Vinous, Wine Advocate och James Suckling. 2020 Sassicaia får 96,7 poäng hos samma kritiker med 97 poäng från Vinous, 96 poäng från Wine Advocate och 97 poäng från James Suckling - vilket placerar den en nivå över ett redan högt genomsnitt.

Det är också värt att notera att Vinous, som anses vara den mest specialiserade italienska kritikern av de tre, ger 2020 Sassicaia 97 poäng, vilket placerar den på samma höga nivå som 2016 års årgång och bara en poäng lägre än den högst Vinous-bedömda 1985 års årgång, som fick 98 poäng. Vinous har dessutom bara gett 98 poäng en gång och 97 poäng fyra gånger sedan 1985.

Med andra ord: 2020 Sassicaia representerar den höga nivå som har blivit husets varumärke. En klar Vinous-favorit.

Därför Är Sassicaia En Investeringsfavorit

Sassicaia är ett av Italiens bästa och mest eftertraktade viner, vilket är ett investeringsargument i sig självt. Först kom berömmet med 100 poäng för 1985 års Sassicaia, och sedan kom den kontinuerligt höga nivån och därmed efterfrågan.

Omkring 180 000 flaskor Sassicaia produceras årligen, men enligt Vinous minskas denna mängd med 30 % i årgång 2020, vilket gör den lite mer sällsynt redan vid lanseringen.

Det är därför som Sassicaia är en investeringsfavorit. Hög kvalitet, hög efterfrågan och ett utbud som minskar varje gång någon njuter av att dra i korken hemma eller på en av de otaliga restauranger runt om i världen som har Sassicaia på menyn. Men Sassicaia är också en investeringsfavorit eftersom den ger fin avkastning till investerare.

Nedan kan du se hur de fyra senaste årgångarna av Sassicaia har presterat sedan vi först erbjöd dem för investeringar.

ÅrgångDatum för investering TipGenomsnittlig poäng *Avkastning
201923 Aug 2022970%
201806 Jul 20209769%
201709 Dec 201994,752%
201628 Aug 20199881%
*Övergripande betyg från Vinous, Wine Advocate och James Suckling.

Dessutom är Sassicaia inte bara en RareWine Invest-aktör. Enligt Liv-ex har de tio senaste årgångarna* av Sassicaia som funnits på marknaden i minst fem år gett en genomsnittlig avkastning på 97 % under de senaste fem åren, vilket motsvarar en genomsnittlig årlig avkastning på 13,8 %.

*2006-2015

Liv-Ex Power 100. Ytterligare En Anledning Till Varför Sassicaia Är En Investeringsfavorit

När ett vin är en konsumentfavorit blir det automatiskt en investerarfavorit. Varje år publicerar den brittiska vinbörsen Liv-ex sin Power 100-lista. Den representerar föregående års 100 mest kraftfulla vinmärken på världsmarknaden i numerisk ordning - rangordnade efter de mest omsatta vinerna i fråga om både värde och volym.

När det gäller både volym och värde är Bourgogne och Bordeaux de största aktörerna. Därför verkar det vara en extraordinär prestation att Sassicaia har funnits med på Power 100-listan de senaste tio åren - även med en genomsnittlig placering i den övre fjärdedelen.

2020 Sassicaia

Italienska Viner I Kristider?

Det råder oro och nervositet på finansmarknaderna. I en ekonomisk kris kan italienskt vin, och därmed Sassicaia, vara attraktivt att exponera sig mot. Under finanskrisen presterade Liv-ex-indexet Italien 100 strålande - ett index som i dag är det bredaste sättet att följa det italienska vinets utveckling i ett historiskt perspektiv.

"Medan aktiemarknaden från november 2007 till april 2009 nästan halverades och först våren 2013 nådde full återhämtning, ökade Italien 100 med 62,9 %, vilket motsvarar en genomsnittlig årlig avkastning under denna period på 11,9 %. En avkastning som avsevärt överträffade det breda Liv-ex Fine Wine 1000-indexet och till och med överträffade Champagne 50."

Ovanstående är ett utdrag ur en marknadsanalys från RareWine Invest, som belyser hur framtiden ser ut för investeringar i italienska viner. Läs hela analysen här: Att Investera i italienskt vin: Hur ser framtiden ut?

RareWine Invests Analys

Det här är förmodligen inte sista gången vi erbjuder 2020 Sassicaia för investering - även om kvantiteterna minskas med 30 %. Men detta är den enda gången vi kan erbjuda möjligheten att vara med från början.

Och det finns inga tecken på att Sassicaias popularitet kommer att minska i framtiden. Världens vinälskare börjar verkligen upptäcka Italiens smältdegel av vinkvalitet, och Sassicaia har sedan länge befäst sin plats bland världens bästa. Decenniernas placering på Power 100. Historiskt stor och stabil avkastning på föregångare. 2020 Sassicaia är bland Vinous' Sassicaia-favoriter, och det säger en hel del.

Italienska viner har visat sin motståndskraft i oroliga tider, och även om en ekonomisk kris uteblir skulle vi inte tveka att rekommendera Super Tuscan Sassicaia för investering.

Investera i 2020 Sassicaia

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställ vinet direkt via formuläret.

ÅRGÅNGVINVOLFÖRPACKNINGPRIS*
2020Sassicaia750OWC6€ 225
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt