Investeringstips - Bourgogne - 30. juni 2022

Tresiffrig avkastning på Leroy's Domiane d'Auvenay - investera i 2005 Auxey-Duresses Macabrée

Det verkar som om allt som Leroy rör vid blir till guld. Och hennes toppviner från d’auvenay är sinnebilden av sällsynthet.
Men du har möjlighet nu.

Drottningen av Bourgogne. Madame Lalou Bize-Leroy. Vinets magiska mästare. Det här är berättelsen om hur Leroy började sitt vinäventyr. Och det här är möjligheten att investera i vin från monarkens egen hand. D'Auvenay var Leroys första domän, och det är en domän som hon fortfarande ägnar mycket av sin kärlek åt.

Vinerna från d'Auvenay är sällsynta och exklusiva. Och tresiffriga historiska avkastningssiffror bekräftar hur stor efterfrågan på Leroys viner verkligen är. Nu har du en sällsynt möjlighet att få tag på viner från Bourgognes finaste. Läs mycket mer om potentialen nedan.

Domaine d'Auvenay: där allting började

På kullarna ovanför Auxey-Duresses utanför Saint-Romain ligger en jaktstuga som Lalou Bize-Leroy delade med sin man fram till hans död 2004. Jaktstugan hette d'Auvenay och gav sitt namn till Domaine d'Auvenay, som är en del av Leroy-imperiet, som även omfattar Domanie Leroy och Maison Leroy. Framgångshistorien går tillbaka till 1868 då François Leroy grundade domänen.

År 1955 gick Lalou Bize Leroy in i familjeföretaget. År 1966 började Lalou anordna stora vinprovningar och middagar så att tidens framstående kockar och politiker kunde uppleva det bästa från Bourgogne. År 1980 ärvde Lalou och hennes syster Domaine d'Auvenay från sin far, vilket var åtta år innan Lalou grundade Domaine Leroy, och 1990 förvärvade hon sin systers andel av domänen. Resten har en förnämlig plats i vinets underbara historiebok - tillsammans med Leroys andra fantastiska viner.

Fyra fantastiska hektar för utövande av vinmagi

Egendomen är mycket viktig för Lalou Bize-Leroy eftersom den var familjens ursprungliga egendom och därför är den äldsta egendomen som är knuten till familjen Leroy. En älskling om man så vill. En älskling på endast fyra hektar, som täcker 16 appellationer och inkluderar familjens ursprungliga egendomar i Auxey-Duresses och Meursault, även om Lalou sedan dess har lagt till skiften i Puligny-Montrachet Les Enseignières, Meursault Gouttes d'Or och Puligny-Montrachet Premier Cru Les Folatières, samt fem Grands Crus: Chevalier-Montrachet, Bâtard-Montrachet, Criots-Bâtard-Montrachet, Mazis-Chambertin och Bonnes-Mares.

Parcellerna är extremt begränsade och dessa komponenter och Leroys sedan länge beprövade magiska känsla resulterar i viner från Domaine d'Auvenay som är både extremt sällsynta och dyra.

Madame Lalou Bize-Leroy Madame Lalou Bize-Leroy

Auxey Duresses La Macrabre

I Auxey-Duresses har Domaine d'Auveneay 0,63 hektar i La Macabrée, där endast cirka 1650 flaskor produceras årligen. Dessa nästan obefintliga kvantiteter är förmodligen också anledningen till att varken Wine Advocate, James Suckling, Burghound eller Vinous har smakat och betygsatt årgång 2005, som finns tillgänglig för investering i det aktuella investeringstipset.

I sin recension av 2010 d'Auveneay Auxey-Duresses La Macabrée säger Wine Advocate något generiskt om just dessa viner som stöder ovanstående postulat:

"I vilket fall som helst är dessa (d'Auveneay Auxey-Duresses La Macabrée) fortfarande några av de mest fängslande vinerna på planeten. Det enda problemet är att hitta dem."

Med en vinmakare som Lalou Bize-Leroy, en försumbar kvantitet och en massiv efterfrågan på Bourgognes bästa är det inte förvånande att Domaine d'Auveneay Auxey-Duresses Macabrée i årgång 2009 finns med bland Liv-ex tio dyraste vita viner som handlas på Liv-ex år 2021. Världen vill tydligen ha Leroy om den kan få det. Och uppenbarligen till vilket pris som helst.

Returer Bekräftar och förklarar Leroy-törsten

Madame Lalou Bize-Leroy är en av de absolut bästa vinmakarna i världen, och med titeln följer naturligtvis efterfrågan. Med den titeln följer också ett ansvar att fortsätta leverera vin i världsklass, och Leroy gör just det.

Det är därför inte förvånande att hela d'Auvenay under förvaltning av RareWine Invest har gett en genomsnittlig avkastning på 177 % under de senaste fem åren.

Allt som Leroy rör vid återspeglas nu i höga priser. Det går inte att köpa billigt när det gäller Bourgognes finaste, men det har gått många år sedan vinindustrin först sa att pristaket hade nåtts. Det har sagts flera gånger sedan dess, men världen anpassar sig uppenbarligen bara till ett "nytt normaltillstånd" gång på gång.

Det är dock viktigt att påpeka att vininvesteringar genom RareWine Invest fortfarande ska ses som en långsiktig investering, så dessa avkastningar ska inte ses som en regel, utan som ett uttryck för att detta verkligen är exceptionella viner vid en exceptionell tidpunkt - med stor framtida potential.

RareWine Invests analys

Allt som Leroy har rört vid är föremål för en massiv efterfrågan världen över. Och det förklarar naturligtvis den historiska avkastningen ovan. Så denna möjlighet handlar egentligen om huruvida du tror på den okrönta drottningen av Bourgogne eller inte.

Lalou är fortfarande mycket aktiv i både vingården och källaren, och naturligtvis kommer det en dag när hon abdikerar och lämnar över till en ny arvtagare. När det sker kommer de viner som hon själv har rört vid att bli en ännu mer sällsynt syn. Så även om Wine Advocate säger: "Lalou Bize-Leroy gör viner inte för nuet utan för evigheten", syftar det mer på den enorma lagringspotential som råder i Lalous viner.

Detta är inte "bara" en investering i ett specifikt vin från en specifik årgång från d'Auvenay. Detta är en investering i Domaine d'Auvenay självt och en investering i Madam Lalou Bize-Leroy.

Om du vill lägga till Lalou Bize-Leroy i din portfölj har du här ett unikt tillfälle. En möjlighet att rädda vinmagi för framtidens vinkännare. Och eftersom volymerna är så begränsade kan vi inte säga när en annan sådan möjlighet kommer att finnas tillgänglig. Vi förväntar oss därför ett stort intresse för denna, och som alltid gäller först till kvarn.

Investera i 2005 Auxey-Duresses Macabrée

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställa vinerna direkt via formuläret.

ÅRGÅNGVINVOLFÖRPACKNINGPRIS/FL.*
2005d'Auvenay Auxey-Duresses Macabrée 750 ml.Loose€ 6.750
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt