Investeringstips - Champagne - 8. juni 2022

Investera I Krug Rosé 25ème Édition - Förmodligen Världens Bästa.

Rosé-Champagne är både sällsynt, eftertraktad och dyr. Men det här är en möjlighet till en billigare ingång till Krugs legendariska portfölj. Upptäck Krugs Rosé-utgåva...

Joseph Krug hade en dröm "att erbjuda den allra bästa champagnen varje år, oavsett årliga klimatvariationer". Han drevs av en förståelse för att Champagnens sanna essens är själva nöjet. Den drömmen och förståelsen gjorde att hans Champagnehus och olika Champagner hörde till de bästa i världen, därför hamnar en Champagne utan årgång i vårt investeringstips.

Krug garanterar kvalitet och världen vill ha rosé, vilket är två fördelaktiga komponenter i ett investeringscase. Särskilt i ett investeringsfall som gäller Krug Rosé. Om du tror på stigande priser bland de största Champagnehusen i världen är detta ett bra ställe att titta på.

Världens Bästa Champagne Utan Årgång - En Introduktion

Det råder ingen tvekan om att Krug tillverkar några av de bästa och mest legendariska Champagnerna från en vingård: Clos d'Ambonnay och Clos du Mesnil. Lägg därtill att deras "vanliga" årgångschampagne Krug Vintage är bland de absolut bästa i världen. Man skulle kunna hävda att deras enda riktiga rival är Salon.

Som grädde på moset tillverkar Krug också vad många anser vara världens bästa Champagne utan årgång, i nära konkurrens med den mytomspunna Selosse. Stämpeln icke-vintage är dock inte riktigt lämplig för denna Krug-utgåva. Varje gång Krug släpper denna vet de exakt vilka viner den består av, vilket är anledningen till att deras viner är begränsade. Nu är det inte bara deras non-vintage utan även deras 25:e upplaga Rosé.

Allsmäktige Krug

Krug är kanske världens bästa Champagnehus och leds av Oliver Krug som har expertis och engagemang i sina ådror. Före honom hade hans familjemedlemmar ägnat sina liv åt bubbelvin och det är förmodligen därför som Krug Champagne har en obestridlig kvalitet.

Lyckligtvis är Krug en gammal och kär bekant hos RareWine Invest. Det är Krug i flera olika former. Den legendariska Krug Collection, sublima Krug Vintage, unika Krug Clos du Mesnil och den sällsynta Krug clos d'Ambonnay.

Nu står Krug Rosé 25ème Édition på dagordningen, vilket är ett resultat av den stora efterfrågan på en Krug Rosé, som inte fanns före 1983. Lyckligtvis finns den nu.

Krug Rosé 25ème Édition Krug Rosé 25ème Édition

Krug Rosé Såg Dagens Ljus

Krug Rosé är resultatet av femte generationens vision. Remi och Henri Krug fick upprepade gånger frågan varför Krug inte hade en roséutgåva i sin fantastiska repertoar av viner. Så 1976 gick de med på att börja processen med att göra en rosé. År 1983 förfinades processen och den första Krug Rosé släpptes.

Familjen Krug ville skapa en roséchampagne som skulle kunna återskapas varje år, varje Édition of Krug Rosé förevigar detta arv. Den skapas av en utsökt blandning av årets vin och ett med viner från husets reservbibliotek kompletterat med traditionellt macererad Pinot Noir för att ge struktur och krydda.

Denna 25ème Édition består av 28 olika viner från fem årgångar. 50 % är från 2013 års årgång och de äldsta delarna är från 2008 års årgång. Slutligen får den färg med 11 % rött vin, som kommer från ett skifte i Aÿ.

Liksom de andra vinerna från Krug Champagne kan även denna Rosé utvecklas under flera decennier under optimala förhållanden.

Rosé-Champagne Av Hög Kvalitet

Denna Krug Rosé 25ème Édition är endast betygsatt av Vinous som ger den 95 poäng. Både Richard Juhlin och Vinous brukar* ge Rosé mellan 92-96 poäng, varför denna ligger i topp. Eftersom inga poäng tilldelas från Wine advocate, James Suckling och Richard Juhlin är det intressant att inkludera Decanter som ger 97 poäng och WineSpectator som ger 96 poäng. Bara för att befästa konsensus om kvaliteten på denna 25ème Édition.

*Ingen av kritikerna har provat varje utgåva, varför dessa "generellt" är baserade på de poäng som finns tillgängliga hos varje kritiker.

Krug-Rosé-25ede-800x600.jpg

Ett Växande Amerikanskt Intresse För Rosé-Champagne

I april 2022 presenterade Liv-ex en översikt över de mest efterfrågade vinerna under första kvartalet 2021. Här finns Krug Rosé, vilket stämmer överens med att det finns ett växande intresse för rosa Champagne, särskilt från amerikaner. Detta är en trend som syntes redan i maj 2021, där Liv-ex anförde att Rosé-Champagne i värde var tre gånger högre än det föregående treårsgenomsnittet. Rosé-Champagne nådde all time high under 2021 och Q1 2022 visar att trenden fortfarande är stark.

RareWine Invests Analys

1999 tog världens största lyxföretag LMVH-gruppen (Louis Vuitton Moet Hennessy) över Krug och det råder ingen tvekan om att Krug är diamanten i deras samling. Detta ägande innebär stora muskler i maskinrummet och inte minst professionella marknadsföringsfärdigheter. Oliver Krug är fortfarande direktör, Krug-andan är därför mer än närvarande, men ägarna har utan tvekan ett intresse av att göra Champagne både mer utbredd och dyrare i framtiden. 

Om man försöker rangordna allsmäktiga Krug kommer man konsekvent att ha exceptionell Champagne både i toppen och i botten. Det finns dock en betydande prisskillnad mellan de olika upplagorna av Krug. Här får du en högkvalitativ Champagne för bara 265 euro. Med en ökad efterfrågan på rosa Champagne och en kvalitetsmarkör som Krug-namnet finns det en stor potential i denna Krug Rosé 25ème Édition.

Krug hör till den stora eliten i Champagne, deras Champagne utan årgång erbjuder en möjlighet till billigare inträde i deras legendariska portfölj. De stora Rosé-Champagnerna är i allmänhet dyra. I detta perspektiv erbjuder Krugs enda rosé också ett attraktivt alternativ.

Slutligen är endast 15 % av världens totala produktion av mousserande vin rosé. Dessutom är Italien den största producenten av mousserande viner, så de franska rosévolymerna är små. Det är till vininvesterarnas fördel.

Investera i Krug Rosé 25ème Édition

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställ vinet direkt via formuläret.

ÅRGÅNGVINVOLFÖRPACKNINGPRIS*
NVKrug Rosé 25ème Édition750OC3€ 265
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt