Investeringstips - Övriga - 14. oktober 2022

100 poäng för Australiensisk vinjätte: Investera i Penfolds 2018 Grange

För första gången erbjuder vi Grange för investering och direkt från producenten. Penfolds expanderar dag för dag, och flaggskeppsvinet garanterar skyhöga poäng.

Det är långt ifrån vanligt att kategorin Rest of World regerar på RareWine Invest, och det beror naturligtvis på att de bästa av sitt slag är extremt svåra att få tag på. Det här är inte bara en möjlighet att investera i Rest-of-World-vin - utan den absolut första möjligheten på RareWine Invest att investera i flaggskeppsvinet Grange från australiska Penfolds. Vi har fått möjlighet att köpa denna helt nya 2018 års Grange-utgåva direkt från Penfolds, och nu är investeringsmöjligheten din. Och det till ett fantastiskt pris.

Penfolds är ständigt närvarande - och detta inte bara på grund av Grange, utan till stor del på grund av deras ambitioner att skapa vinmagi utanför Australiens gränser. Därför är detta naturligtvis en investering i 2018 års Grange som bär 100 poäng. Men det är också en investering i Penfolds, som genom framgångsrik, envis uthållighet drar till sig allt mer av världens uppmärksamhet.

Penfolds - Australienskt vin - perfekt i sitt absolut bästa skick

I dag har Penfolds vunnit och positionerat sig som Australiens bästa vinproducent, men i mitten av 1800-talet när den engelske läkaren Christopher Rawson Penfold och Mary Penfold flyttade till Australien var det förmodligen inte framtida vinframgångar som var deras dröm. Oavsett vad de hade för avsikt har resultatet blivit australisk vinperfektion som är eftertraktad över hela världen.

Paret Penfold bosatte sig i utkanten av Adeleide 1844. Gården Magill The estate blev hem för paret, för läkarens praktik - och för vinodling, varav det sistnämnda plötsligt blev den största verksamheten på gården. Och 1907 var Penfolds vingård den största i Australien.

Penfolds' 2018 Grange

Max Schubert säkrade triumfen

1948 anställdes Max Schubert som vinmakare på Penfolds, och hans innovativa idéer, ihärdighet och inte minst envishet blev den avgörande nyckeln till den framgång som Penfolds har idag. Schubert hade fria händer - det fanns ingen rigid fransk appellationslag, så vinmakaren kunde göra vad han ville. Och det gjorde han.

Penfolds var ett fusionshus där alla druvor kunde blandas. Och det gjorde de, så att styrkan från olika områden kunde kombineras i ett vin. Vinstjärnor skapades, men den verkliga framgången kom med husets flaggskeppsvin: Grange.

Läs mer om hur Grange uppstod under hemliga omständigheter där Max Schubert under flera år dolde produktionen för Penfolds ägare: Penfolds: Historien om australiensiska viners triumf: Penfolds: Historien om australiensiska viners triumf

Grange: Den enda som styr dem alla

För närvarande råder det ingen tvekan om att Grange är det bästa vinet från Penfolds, även om deras sortiment innehåller flera nära konkurrenter. Grange är just ett exempel på hur sammanslagningen av flera vingårdar från olika distrikt kan bilda en vacker vinsymbios. Men vägen till toppen har varit stenlagd med utmaningar.

Schubert ville skapa ett vin som var tillräckligt komplext för att mogna med tiden, vilket inte alls var någon tradition i Australien. Han producerade därför vin på shiraz enligt europeiska idéer med potential att utvecklas. Gång på gång blev det avslaget, men Jeffrey Hyland , som var ansvarig för Penfolds, tillät lyckligtvis en hemlig produktion av Grange .

År 1963 fick Grange äntligen de utmärkelser det förtjänade och sedan dess har det gått en förtjänstfull svit i Australien och runt om i världen, vilket återspeglas i en exceptionell kontinuitet av höga betyg.

ÅrgångWAWEJSAVG
2018999810099,0
201796979696,3
201699989898,3
2015989810098,7
201498979697,0
2013100969697,3
201299979898,0
201193939393,0
201099-10099,5
200997949595,3
WA: Wine Advocate VI: Vinous JS: James Suckling AVG: Average

Ovanstående punkter befäster Granges ställning bland världens bästa - oavsett årgång. Och även om alla i stort sett spelar med på elitnivå tar 2018 års Grange fortfarande förstaplatsen med fantastiska 99 poäng i genomsnitt av de tre kritikerna. Årgång 2015 är precis i hälarna, och 2018 överträffas endast av 2010, även om denna inte betygsätts av Vinous .

Oavsett jämförelsen med 2010 och 2015 kan man konstatera att 2018 års nya utgåva närmar sig perfektion. Historiska uppgifter om Grange saknas förstås hos RareWine Invest eftersom detta är en debut. Enligt winesearcher.com har dock priset på 2015 års Grange stigit med 36 % sedan releasen i oktober 2019. Årgång 2015, som är nästan identisk i kvalitet med 2018 på jämförbar basis, med betyg från alla tre kritikerna.

Enligt Liv-ex är Grange en garanti för avkastning, även om de stora prisökningarna bara syns när Grange blir äldre. Detta stämmer naturligtvis överens med i stort sett alla investeringsviner du möter på RareWine Invest, även om detta vin har en potentiell uppgång i och med att världens strålkastarljus ännu inte är helt fokuserat på Penfolds .

Peter Gago on 2018 Penfolds

Penfolds nöjer sig inte med framgång

Grange har inte kvalificerat sig till världseliten på ett wildcard. Det har kvalificerat sig tack vare sublim kvalitet som kan konkurrera med de klassiska regionerna som Bourgogne, Bordeaux och Champagne. Grange är något av det bästa utanför de klassiska regionerna - det bästa från en hel kontinent. Och det finns inga tecken på att Penfolds kommer att sluta medan det berömda spelet är bra. Tvärtom.

Peter Gago är nuvarande vinmakare på Penfolds och han har en förkärlek för Champagne, varför Penfolds under de senaste åren har arbetat för att skapa en sådan för sin vinportfölj, från Champagne förstås. Lägg därtill att Grange inte är det enda Penfolds-vinet som fått 100 poäng av Wine Advocate - deras 2016 Bin 111A Shiraz fick toppbetyg. Det senaste tillskottet är deras nya spektakulära Quantum i husets appellation "världens vin", vars första årgång var 2018. Det har fått ett sublimt mottagande av omvärlden.

Det finns alltså inget som tyder på att den australiensiska vindominanten är nöjd med framgång. De förökar sig och drar till sig mer och mer av vinvärldens uppmärksamhet..

RareWine Invests analys

Sublima viner släpps från de klassiska vinregionerna, vars priser också återspeglar den höga kvaliteten och det mytiska ryktet. Det är därför inte förvånande att man letar efter attraktiva alternativ. Vi har länge haft siktet inställt på Penfolds eftersom deras framsteg verkar ostoppbara och deras potential skyhög.

Poängen understryker den exceptionella kvaliteten på Grange. Ambitionsnivån säkerställde mästerverket Grange, och uthålligheten sprider kunskapen om den australiensiska vinmastodont som sätter tonen. Snart kommer Penfolds att vara allestädes närvarande, och som bekant kommer allt gott till dem som väntar. Därför rekommenderar vi naturligtvis att man är med från början.

Det här är en färsk utgåva direkt från Penfolds. Det innebär att priset är bra. Men även om flaskorna kommer direkt från tillverkaren är det bara ett fåtal investerare som kan dra nytta av det. Därför rekommenderar vi att du agerar nu om du tror på den långsiktiga potentialen hos Penfolds och 2018 års Grange, som får 99 poäng bland världens mest erkända kritiker.

Investera i Penfolds 2018 Grange

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställ vinet direkt via formuläret.

ÅRGÅNGVINVOLFÖRPACKNINGPRIS*
2018Penfolds Grange750OWC6€ 375
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt