Investeringstips - Bourgogne - 9. september 2021

Mästerlig Montrachet Marquis Laguiche från Joseph Drouhin

Världsberömmelse, vinfiness och vit bourgogne. Hitta fler komponenter för vininvesteringar med potential....

Vad händer när årgång 2018 av Domaine Joseph Drouhin Montrachet Marquis Laguiche dissekeras och belyses i små delar, ord för ord?  

Vi kan avslöja att elementen tillsammans understryker en investeringsmöjlighet som är värd att ta vara på. Fortsätt att läsa nedan.

Domaine Joseph Drouhin har varit en framgång i Bourgogne i mer än 100 år

Årtionde efter årtionde har Domaine Joseph Drouhin försvarat den höga standard för vinframställning som fastställdes vid domänens grundande 1880. I dag är domänen känd inte bara för sin stora plats i vinhistorien, utan framför allt för sina kvalitetsviner, som är bland de allra bästa. 

Joseph Drouhlin utför vinmagi i Chablis, Côte de Nuits, Côte Chalonnaise och Côte de Beaune, den senare är hemvist för detta investeringstips och för övrigt några av världens allra bästa och dyraste viner. 

Om du är törstig efter en längre Drouhin-berättelse har vi tidigare skrivit om domänen i följande investeringstips: 

Drouhin Delivers Strong Returns And Best Amoureuses For Generations

Oöverträffad kvalitet och världsrykte - Marquis De Laguiche

Marquis de Laguiche är en av de äldsta och mest prestigefyllda familjerna i Frankrike. De har ägt det största området av Le Montrachet i Puligny sedan 1363, och Drouhin har varit ansvarig för vingården och vinframställningen här sedan 1947. Detta har inte bara gett fantastiska viner utan också ett världsrykte. 

Domaine Joseph Drouhin i mer än 100 år. Domaine Joseph Drouhin i mer än 100 år.

Magnifika Montrachet är vinets hem för finess

Om du älskar vin kommer ditt hjärta förmodligen att slå ett extra slag när Montrachet dyker upp i en mening. Montrachet är den vitvinsregion i Bourgogne där några av världens största producenter övar vinförfining. 

Sida vid sida hittar vi producenter som Domaine de la Romanée-Conti (DRC), Domaine des Comtes Lafon, Domaine Laflaive och Domaine Joseph Drouhin.   

Namnet Montrachet är en kvalitetsstämpel av höga dimensioner, och endast världens bästa får agera här. 

De säger att man inte ska jämföra äpplen och päron

... Men här är en prisuppskattning fortfarande en viktig punkt. Jordmånen har en inverkan på kvaliteten på det vin som kommer från den. I det här investeringstipset handlar det om en årgång 2018 Joseph Drouhin Montrachet Marquis Laguiche, som vi för närvarande erbjuder för 490 euro*. Priset för ett Domaine de la Romanée-Conti Montrachet från årgång 2018 ligger för närvarande på cirka 8 000 euro*, medan samma vin från Lafon kostar från 2 000 euro*. Leflaive har ännu inte släppt sin årgång 2018, men deras årgång 2017 kostar lätt 10 000 euro*. 

Det finns alltid många faktorer som bidrar till prissättningen, och fältet är en stor faktor om dess potential utnyttjas fullt ut. Mästarna i Montrachet gör just det, och därför är de vita vinerna från denna pärla särskilt eftertraktade.

Ur detta perspektiv finns det därför ett verkligt värde för pengarna i Drouhins version, och samtidigt är det en billig ingång till investeringar i Montrachet.  

*Pris per flaska, exklusive tull, moms och skatter, i hela lådor och i perfekt skick.

Mytiske Montrachet - Marquis de Laguiche Mytiske Montrachet - Marquis de Laguiche

Tillhör de bästa

Burghound ger 93-96 poäng till årgång 2018 Joseph Drouhin Montrachet. Vinious ger den 96-97 poäng, medan det av okända skäl inte finns något betyg från The Wine Advocate.   

Det här är en vit bourgogne, som rör sig i det höga poängintervallet. Nivån på Drouhins Montrachet har historiskt sett varit både hög och stabil, men årgång 2018 är fortfarande bland de bästa. Detta understryker den kvalitet och det rykte som domänen har byggt upp under ett århundrade.   

Vit Bourgogne håller investeringsflaggan högt

Côte de Beaune och Côte de Nuits är hemvist för de allra bästa Bourgognevinerna. I Bourgogne produceras cirka två miljoner flaskor Grand Cru-viner varje år, men endast 400 000 av dessa är vita viner.   

Detta ger ett 80-20-förhållande mellan de bästa vita och röda vinerna i det hisnande Bourgogne, vilket måste sägas vara till de vita vininvesterarnas fördel. Särskilt om fokus ligger på den växande efterfrågan på särskilt vit bourgogne förpackad i Grand Cru-kläder.   

Här bör vi ta en titt på den kinesiska efterfrågan på vitt vin. En stadigt växande medelklass har gjort att Kina har blivit den femte mest vinkonsumerande nationen i världen*. Kinas törst efter vitt vin förväntas öka under de kommande åren enligt Daxue Consulting, ett konsultföretag som specialiserat sig på kinesisk marknadsundersökning. 

Och med en arbetarklass som växer in i medelklassen och en medelklass som också rör sig uppåt förväntas törsten efter de bästa vinerna också öka. 

 

*Mätt i total volym, inte per capita.

Förresten: RareWine Invest har en av de billigaste på marknaden

Med ett pris på 490 euro kan du investera i 2018 Joseph Drouhin Montrachet Marquis Laguiche hos RareWine Invest till ett av de billigaste priserna i världen enligt wine-searcher.com. Om kvantitet är relevant, vilket det är ur ett investeringsperspektiv, och det inte bara handlar om enskilda flaskor, är priset faktiskt det lägsta i världen. 

RareWine Invests analys

Detta är din möjlighet att lägga till vit Bourgogne Grand Cru i din portfölj, vid en tidpunkt då efterfrågan tycks öka kraftigt samtidigt som de totala volymerna är extremt knappa. Detta argument kan dock inte stå ensamt.   

Därför är det värt att understryka att vi här har att göra med ett vin från enastående Montrachet - till och med från en producent som varit med i spelet i mer än 100 år. Nivån på Montrachet från Drouhin har alltid varit stabil och hög, men 2018 års årgång tillhör toppen.  

Samtidigt kan du säkra din investering, med bästa möjliga utgångspunkt: Att priset är det lägsta på marknaden är verkligen pricken över i:et. Argumenten är obestridliga: majestätiskt fält, ökande efterfrågan på vit bourgogne, världsberömd domän och utmärkt pris.   

Investera i Domaine Joseph Drouhin Montrachet Marquis Laguiche 2018 så länge lagret räcker. 

Investera i 2018 Joseph Drouhin Montrachet Marquis Laguiche

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställ vinet direkt via formuläret.

ÅRGÅNGVINVOLFÖRPACKNINGPRIS/FL. *
2018Joseph Drouhin Montrachet Marquis Laguiche750OWC6€490
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt