Investeringstips - Italien - 12. oktober 2021

97.3 Poäng: Investera i 2017 Masseto och få en andel av denna eftertraktade Supertoscanare

Italiens bästa viner är mycket efterfrågade och Masseto produceras i sparsamma mängder. Kvantiteten för 2017 års årgång har till och med minskat med så mycket som 15 %....

Mer Masseto, tack. Både producent och årgång har stor potential.

”The 2017 Masseto puts on another exhilarating, knock-out performance for the third year in a row.”

- Wine Advocate

Följande investeringstips lyfter fram 2017 års Masseto, men det är inte ens nödvändigt att lyfta fram 2017 års Masseto för att se investeringspotentialen: Det finns ingen anledning att undersöka detta: betyg från alla bedömare på 97,3 poäng, hisnande historisk avkastning på Masseto och minimalt utbud. Lär dig ännu mer om 2017 års årgång av Masseto nedan.

En Supertoscanare kommer till världen

Masseto har redan etablerat sin plats på den internationella vinscenen. På 1980-talet grundade Lodovico Antinori det berömda huset Ornellaia, från vilket Masseto kom bort eftersom det inte passade in i Ornellaias koncept. En lerig lott nära Bolgheri var särskilt lämpad för merlot. 

Antinori var dock till en början motvillig, eftersom merlot nästan inte fanns i Toscana. Dessutom var det dominerande vinet i Bolgheri Sassicaia, som inte innehöll merlot. Lyckligtvis vågade han sig på att satsa på den nu eftertraktade Masseto.

Masseto skapades och det blev snart en realitet att vinet var både distinkt och fint. Dess rykte spred sig snabbt och kundkretsen ökade.

Bra resultat understryker kvaliteten

2017 års årgång från Masseto har fått mycket bra betyg av världens mest kända vinkritiker. Wine Advocate ger 97 poäng och Vinous följer efter och bekräftar de 97 poängen med följande ord: "2017 års Masseto är ett spektakulärt vin som är på väg att bli till". James Suckling visar samma entusiasm och ger hela 98 poäng.

Den extremt höga nivån är inte att förbise och Masseto levererar med 2017 års årgång en fantastisk efterföljare till de två bästa årgångarna 2015 och 2016. Årgång 2017 står här som ett paradnummer och bevisar vikten av en skicklig vinmakare som kan få ut det bästa av även svårare årgångar.   

Alla vill få tag på magiska Masseto

RareWine Invest har tidigare hävdat att de bästa italienska vinerna är på frammarsch i världen. I augusti 2021 släppte Liv-ex en rapport om vilka italienska viner som handlades mest under 2021 YTD - mätt i både värde och volym. Här ligger Masseto på en fin tredjeplats och särskilt årgångarna 2017, 2015 samt 2011 har varit de mest aktiva årgångarna härifrån.

Den höga handelsaktiviteten understryker särskilt den starka efterfrågan på årgång 2017 från Masseto.

Dessutom är det värt att ta en titt på Liv-ex' 2020 Power 100-lista från januari 2021, som är en lista över årets power brands mätt utifrån flera parametrar - bland annat handelsaktivitet i både volym och värde. Här blev det helt klart att Italien är bland de bästa i världen. Masseto finns med bland de tio främsta och de 17 italienska varumärken som ingår i topp 100 såg en genomsnittlig prisökning på 6,01 % under 2020. 

Detta placerar Massesto bland de främsta märkena på marknaden för fina viner - märken som Leroy, Leflaive, Sassicaia, Dom Perignon och Penfolds. Årgång 2017 visar stor potential och väcker stort intresse.

Investera i 2017 Masseto Alla vill få tag på magiska Masseto

Ytterligare en begränsning av en redan begränsad massetoproduktion

Masseto produceras på 7 hektar och på detta lilla område produceras cirka 30 000 flaskor Masseto per år. Detta är ytterst begränsat på en marknad där törsten efter supertoscanare ökar.

Enligt Liv-ex har antalet 2017 års Masseto minskat med 15 % jämfört med 2016, vilket bara resulterar i en ännu mindre tillgång på de redan minimala kvantiteterna och ett mer än ojämnt förhållande mellan utbud och efterfrågan.

Massetos prestationer i ett sammanhang med sällanköpsvin och Liv-Ex

Detta är första gången som RareWine Invest erbjuder 2017 års Masseto för investeringar. Det är därför intressant att titta på 2013 års Masseto, som är jämförbar i kvalitet med 2017 års årgång, eftersom båda har ett genomsnittligt betyg bland recensenterna*97,3.

Sedan januari 2020 har årgång 2013 av Masseto som förvaltas av RareWine Invest gett en avkastning på 24,4 %, vilket motsvarar en genomsnittlig årlig avkastning på 12,6 %. Enligt den brittiska vinbörsen Liv-ex har priset på 2017 års årgång från Masseto också ökat med 10,4 % sedan den noterades i oktober 2020. Om vi dessutom tar Vinous beröm för gott tyder det på att 2017 års årgång från Masseto inte har nått sin fulla potential ännu.

Priset på en Masseto årgång 2013 har ökat med 17,9 % sedan juli 2020. Detta innebär att priset på 2013 års årgång har ökat betydligt mer än priset på 2017 års årgång, varför man anser att särskilt 2017 års Masseto har en outnyttjad potential och bekräftar investeringspotentialen på lång sikt.

*Wine Advocate, Vinous, James Suckling

Investera i 2017 Masseto Detta är första gången som RareWine Invest erbjuder 2017 års Masseto för investeringar.

Rarewine Invests yttrande

Med 97,3 poäng av de främsta kritikerna av italienska viner är 2017 års Masseto ett vin som är värd att överväga när det gäller kvalitet och investering. Den starka historiska avkastningen på Masseto under RareWine Invests förvaltning understryker ytterligare investeringspotentialen hos denna årgång, eftersom den ligger i samma position när det gäller poäng.

Lägg därtill det faktum att efterfrågan på italienska viner ökar kraftigt och att utbudet av 2017 års årgång har minskat med 15 % jämfört med 2016 års årgång. Detta, i kombination med en obalans mellan utbud och efterfrågan, gör fallet med 2017 års Masseto till ett skolexempel på en klassisk vininvestering på många sätt, men ändå i en klass för sig med sin position som den mest exklusiva Supertoscanaren på marknaden.

Investera i 2017 Masseto

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställ vinet direkt via formuläret.

ÅRGÅNGVINVOLFÖRPACKNINGPRIS/FL. *
2017Masseto 750OWC3€625
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt