Investeringstips - Champagne - 14. juli 2022

2013 Cuvée William Deutz - Prestige Cuvée Till Ett Förmånligt Pris

Richard Juhlin placerar 2013 bland husets bästa. Dess föregångare har haft en fin avkastning och utgångspunkten är nästan identisk. Läs mer om potentialen hos Champagne Deutz.

Deutz Cuvée William Deutz är en prestigecuvée som endast släpps de år då kvaliteten är god. Årgång 2013 är den senaste releasen från huset och senast världen fick njuta av en release var med deras årgång 2009. Om den nya utgåvan säger Richard Juhlin: "En av årgångens verkliga succéer".

Richard Juhlins raffinerade smaklökar och tillhörande bedömningar att vara konsekventa under hela det här investeringstipset. Han placerar nämligen 2013 års årgång bland de bästa från huset. Just nu kan du få den till det lägsta priset i världen baserat på information från wine-searcher.com.

Läs mer om Champagne Deutz och se hur det gick förra gången vi hade William Deutz till investering. Se även en jämförelse mellan Dom Pérignon, Cristal och William Deutz och bedöm potentialen själv.

Historien om Champagne Deutz

Cuvée William Deutz är en hyllning till Champagne Deutz starka och karismatiska grundare. Ett vin med stor karaktär, baserat på de grundläggande principer som alltid har kännetecknat Deutz. Ett vin med en bas av pinot noir, som släpps först efter cirka 10 år i källaren. Ett vin där tiden har byggt upp kvaliteten till den allra högsta nivån.

Cuvée William Deutz har varit husets prestigecuvée sedan den första årgången 1961. Sedan dess har andra produkter lagts till, men detta anses fortfarande vara husets prestigecuvée. Jean Marc Lallier är den senaste medlemmen i familjen Deutz som för dynastin vidare. Han ser till att stilen och kvaliteten bibehålls på den höga nivå som har kännetecknat Deutz sedan grundandet 1838. I början av 1990-talet köpte familjen Rouzeau in sig i Deutz - bara för att stabilisera och förstärka den redan immanenta kvaliteten. Familjen Rouzeau äger också Louis Roederer och flera andra toppvingårdar, vilket garanterar ekonomisk stabilitet och grunden för att huset ska kunna fortsätta att arbeta med sin egen formidabla identitet.

Grundandet Av Deutz-dynastin

År 1838 grundade William Deutz och Pierre-Hubert Geldermann det som senare blev Champagne Deutz. Deutz bidrog också till att grunda "Syndicat des Grandes Marques", som sedan 1882 har bevakat intressena hos de största och bästa husen i Champagne.

Men tiderna blev svåra i början av 1900-talet. Första världskriget, depressionen och andra världskriget satte också sina spår i Deutz. Under lång tid kämpade familjen en hård kamp för familjeföretaget och för att hålla kvaliteten hög.

Champagne Deutz Cuvée William Deutz Champagne Deutz Cuvée William Deutz

Vändpunkten Kom Med Familjen Rouzeaus Tillskott 1993

I dag äger Deutz fortfarande nästan 40 hektar vinodlingar i Grand Cru-klassade byar. Dessutom köper de 80 % av sina druvor genom kontrakt med familjer som de har handlat med i generationer. För familjen Deutz har druvornas kvalitet alltid varit en prioritet, så detta samarbete vårdas kontinuerligt under hela året. Den stora majoriteten av de druvor som används till alla viner i sortimentet kommer från Grand Cru- eller Premier Cru-vingårdar. Detta bidrar till att säkerställa den höga kvalitet som är kännetecknande för prestigecuvéen.

2013 Cuvée William Deutz: En Gynnsam Ingång Till En Investering I Prestigechampagne

2013 Cuvée William Deutz får 96 Juhlin-poäng och kostar 105 euro*, vilket är det lägsta priset i världen enligt wine-searcher.com.

Ett annat intressant perspektiv är en jämförelse med några av de stora aktörerna från Champagne. Som jämförelse kan nämnas att Cristal 2013 också får 96 poäng av Richard Juhlin men värderas till 235* euro av RareWine Invest.

2012 Moët & Chandon Dom Pèrignon (2012 används som jämförelse eftersom 2013 ännu inte har släppts) får också 96 poäng. Denna värderas av RareWine Invest till € 200*.

Världen är uppenbarligen lite mer nyanserad, men det är ändå intressant, ur ett investeringsperspektiv, att man på Deutz kan få en prestigecuvée av jämförbar kvalitet till halva priset jämfört med Dom Pérignon och Cristal.

Gör det Dom Pérignon och Cristal till dåliga köp? Inte alls. Bevisar det en ökad potential i Deutz? Absolut.

* Per flaska ex. Moms och skatt, i hela lådor och i perfekt skick.

Champagne Deutz Champagne Deutz

Fin Avkastning På 2008 William Deutz

Första (och enda) gången vi på RareWine Invest erbjöd William Deutz för investering var i april 2021. Detta var årgången 2008, som är allmänt känd som en mytomspunnen årgång i Champagne. Om du investerade då har du i dag uppnått en avkastning på 26 % - detta på drygt ett år.

Juhlin gav också årgång 2008 96 poäng. Han gjorde detsamma med den fantastiska årgången 1996, medan årgången 1988 "bara" fick 93 poäng. Enligt wine-searcher.com är minimipriset för 1996 års William Deutz för närvarande 246 euro* (genomsnittspris: 461 euro), medan minimipriset för 1988 års Willian Deutz är 644 euro* (genomsnittspris: 648 euro). Här måste man naturligtvis ta hänsyn till att dessa flaskor inte kostade 105 euro i sina unga år.

Här har vi alltså en årgång 2013 som värderas på samma nivå som de stora årgångarna, men till ett mycket attraktivt pris. Dessutom är 2013 års årgång fortfarande så ny på marknaden att endast Juhlin* har smakat den. Även om den historiska avkastningen redan vittnar om en undervärderad prestigecuvée kan betygen från James Suckling, Vinous och Wine Advocate ge 2013 års William Deutz en potentiell uppsida.

* Per flaska ex. Moms, i hela lådor och i perfekt skick.

Rarewine Invests Analys

Detta är faktiskt ett mycket klassiskt exempel på en vininvestering. Priset är gynnsamt och faktiskt det lägsta i världen. Richard Juhlins betyg placerar 2013 års William Deutz bland de absolut bästa från huset - och faktiskt bland stora prestigecuvéer som Cristal och Dom Pérignon.

Med årgång 2008 hävdade vi att här kunde du investera i en av de bästa champagnerna från Champagne Deutz genom tiderna till världens lägsta pris. Avkastningen på denna har visat att våra argument håller. Samma argument gäller här.

Detta är alltså en billig ingång till att investera i prestigecuvéer från ett av Champagnes sedan länge etablerade hus, dessutom är det en möjlighet att komma in tidigt. Vi har mindre än 500 flaskor tillgängliga, så som vanligt är det först till kvarn som gäller.

Investera i 2013 Deutz Cuvée William Deutz

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställa vinerna direkt via formuläret.

ÅRGÅNGVINVOLFÖRPACKNINGPRIS/FL.*
2013Deutz Cuvée William Deutz 750 ml.OC6€ 105
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt