Investeringstips - Bourgogne - 24. november 2021

Dominant Domaine Leroy för investering: + 81,52 % YTD och en placering som världens bästa

När den 89-åriga madame Leroy går i pension, kommer även hennes magiska viner att gå i pension. Nu kan du säkra din investering i viner från drottningens egna händer.

Domaine Leroy: "Världens mest kraftfulla vinmärke"

Leroy, Leroy, Leroy, Leroy... Om drottningen av Bourgogne skulle krönas med ord skulle det resultera i en tjock roman fylld av fantastiska beskrivningar och berättelser om en kvinna med vin i ådrorna och kvalitet i varje graciös rörelse.

I januari 2021 släppte den brittiska vinbörsen Liv-ex sin 2020 års power 100-lista, och Domaine Leroy tog sig förtjänstfullt in på första plats.

Vi har sagt det förut. Det finns ingen ovanför och endast ett fåtal bredvid Madame Lalou Bize-Leroy, kvinnan bakom några av världens mest exklusiva viner och av den anledningen har hon förtjänstfullt titeln Bourgognes drottning - den mäktigaste kvinnan i vinets förunderliga värld.

Nu har du en av dessa sällsynta möjligheter att investera i drottningens viner.

En cynisk drottning med biodynamisk inriktning skapade Domaine Leroy

1988 förvärvade Lalou Bize-Leroy sina första vingårdar i Bourgogne och grundade Domaine Leroy. Hon gjorde det på grundval av biodynamisk odling, som hon fortfarande praktiserar och predikar i dag.

Hennes biodynamiska principer fick de andra producenterna att skaka på huvudet, men som vi alla vet är den som skrattar sist bäst. År 1993 härjade mjöldagg och förstörde en stor del av Leroys skörd eftersom hennes principer inte tillät henne att bespruta. När årgången kom ut på marknaden fick den ett massivt erkännande för sin enastående kvalitet.

Hon har inte tittat tillbaka sedan dess, och hennes cynism, perfektionism och fulländade noggrannhet är skälen till att Domaine Leroy har tagit över tronen.

+81,52 %: Domaine Leroy ger en otrolig avkastning

På RareWine Invest gillar vi Leroy av de mycket uppenbara skäl som beskrivs ovan. Detta bekräftar bara den potential vi har sett och fortsätter att se i Leroys viner. Den viktigaste anledningen? Varumärket och efterfrågan är extremt starka.

För alla Leroy-viner som förvaltas av RareWine Invest har vi haft en avkastning på 81,52 % på årsbasis.

Det kan finnas flera orsaker till detta. Å ena sidan har placeringen på Liv-ex' lista över de 100 bästa vinproducenterna för 2020 gett bränsle åt branden och för det andra har en gigantisk efterfrågan på mycket små mängder Leroy naturligtvis drivit upp priserna.

Första platsen på Liv-ex lista kan ha en självförstärkande effekt, eftersom listan baseras på både värdet och volymen av de viner som handlas. Med ett ökat fokus på Leroy efter en första plats är det svårt att tänka sig att Leroy inte återigen kommer att återfinnas i den absoluta toppen av listan - förmodligen med ännu större intresse som följd.

Leroy-viner under förvaltning av RareWine Invest har haft en genomsnittlig årlig avkastning på 22,23 % under de senaste fyra åren.

Lalou lever och andas för sitt yrke

År 2022 vänder Leroy ett skarpt hörn och kan bjuda in till sin 90-årsdag. Det finns inga tecken på att hon drar sig tillbaka från sitt arbete, trots att hon har skapat de allra bästa förutsättningarna för sina älskade vingårdar.

Vinerna från Domaine Leroy har sett skyhöga priser under de senaste tio åren och det spekuleras redan om att det kan komma en tid då Leroy går i pension och njuter av sin välförtjänta pension. Vid den tidpunkten kommer världens vinälskare att få en skillnad mellan före och efter Leroy, vilket kommer att ha en obestridlig inverkan på priserna på de viner som hon själv har producerat.

Det finns fortfarande en chans att få tag på viner från Domanie Leroy, där Madame Leroy själv har varit ansvarig - men det kommer en dag då stafettpinnen går vidare och viner av ”THAT Leroy” aldrig kommer att produceras igen.

Därför rekommenderar vi alla viner från Madame Leroy.

Madame Lalou Bize-Leroy Madame Lalou Bize-Leroy

Vingårdarna, produktionerna och klassificeringarna - nu kan du investera i dem.

2011 Domaine Leroy - Pommard Les Vignots

Byn Pommard ligger i Côte de Beaune. Här produceras både Premier Cru- och Village-viner, och Les Vignots klassificeras som en Village. Den tillåtna basproduktionen är 40-45 hektoliter per hektar.

 • Ägs av Domaine Leroy: 1,26 hektar
 • Högsta årliga produktion enligt klassificering: 6 720-7 560 flaskor.
 • Produktion: Produktion: N/A (3 404 flaskor i 2009 års årgång)
 • Avkastning på årsbasis: +129.78%*
 • Poäng på tillgänglig årgång: BH: 89 WA: 90 VI: N/A

*För årgångar som förvaltas av RareWine Invest: 2015

 

2014 Domaine Leroy - Clos de Vougeot

Clos de Vougeot ligger i Bourgogne och är med sina 50,6 hektar den största enskilda vingården i Côte de Nuits med en Grand Cru-klassificering. Här är den tillåtna basproduktionen 35-37 hektoliter per hektar.

 • Ägs av Domaine Leroy: 1,91 hektar
 • Högsta årliga produktion enligt klassificering: 8 913-9 422.
 • Produktion: 8 087 flaskor
 • YTD avkastning: +70,7 %*
 • Poäng på tillgänglig årgång: BH: 95 WA: 90-92 VI: 95

* För årgångar som förvaltas av RareWine Invest: 2015, 2014, 2013, 2011

 

2014 Domaine Leroy - Corton-Renardes

Corton är en Grand Cru-vingård som ligger i Côte de Beaune i Bourgogne. Den innehåller flera underordnade vingårdsnamn, varför detta kallas Corton-Renardes.

 • Ägs av Domaine Leroy: 0,5 hektar
 • Högsta årliga produktion enligt klassificering: 2 333-2 466 flaskor.
 • Produktion: Antal: N/A (1 513 under 2005 års årgång)
 • Avkastning på årsbasis: +13.28%*
 • Poäng på tillgänglig årgång: BH: 95 WA: 91-93 VI: 96

* För årgångar som förvaltas av RareWine Invest: 2005, 2011

 

2014 Domaine Leroy - Nuits-Saint-Georges Aux Allots

Vinet Nuits-Saint-Georges produceras i kommunerna Premeaux-Prissey och Nuits-Saint-Georges i Bourgogne. Här produceras både Premier Crus och Village-viner, där denna röda Aux Allots klassas som en Village. Den tillåtna grundproduktionen är 40-45 hektoliter per hektar för rött vin och 45 för vitt vin.

 • Ägs av Domaine Leroy: 0,5 hektar
 • Högsta årliga produktion enligt klassificering: 2 666-3 000 flaskor.
 • Produktion: 2 401 flaskor
 • YTD avkastning: inte under förvaltning av RareWine Invest.
 • Poäng på tillgänglig årgång: BH: N/A WA: 91-93 VI: 92

 

2014 Domaine Leroy - Nuits-Saint-Georges Aux Boudots

Vinet Nuits-Saint-Georges produceras i byarna Premeaux-Prissey och Nuits-Saint-Georges i Bourgogne. Detta röda Aux Boudots har klassificeringen Premier Cru.

 • Ägs av Domaine Leroy: 1,2 hektar.
 • Högsta årliga produktion enligt klassificering: 6.400-7.200 flaskor.
 • Produktion: Produktion: N/A (3 923 flaskor i 2009 års årgång)
 • Avkastning på årsbasis: + 71.29 %*
 • Poäng på tillgänglig årgång: BH: N/A WA: N/A VI: 94+

* För årgångar som förvaltas av RareWine Invest: 2015, 2011

 

2014 Domaine Leroy - Nuits-Saint-Georges Aux Lavieres

Vinet Nuits-Saint-Georges produceras i byarna Premeaux-Prissey och Nuits-Saint-Georges i Bourgogne. Detta röda Aux Lavieres är klassificerat som en Village. Den tillåtna grundproduktionen här är 40-45 hektoliter per hektar för rött vin.

 • Ägs av Domaine Leroy: 0,6 hektar.
 • Högsta årliga produktion enligt klassificering: 3 200-3 600 flaskor.
 • Produktion: Produktion: N/A (1 503 flaskor i 2005 års årgång)
 • YTD avkastning: inte under förvaltning av RareWine Invest.
 • Poäng för tillgänglig årgång: BH: N/A WA: 90-92 VI: 93

RareWine Invests analys

Vi kan och vill inte förneka att investeringen i Domaine Leroy har varit extremt lukrativ och fortsätter att ha en enorm potential. Domaine Leroy är det ultimata inom vinvärlden, och vi kan bara rekommendera att investera i de viner som Leroy själv har lagt sin kärlek, cynism, perfektionism och magi i. Innan vi vet ordet av kommer drottningen att gå i pension och ha buteljerat sin allra sista flaska - Domaine Leroy kommer onekligen att leva vidare som ett av de starkaste varumärkena i vinvärlden, men för vinälskare kommer det att finnas en skillnad mellan före och efter Leroy.

Oavsett vilken vingård eller klassificering Leroy arbetar med lyckas hon skapa fantastiska viner och det räcker med en kort titt på Leroys tidigare avkastning för att se att hennes magiska viner är efterfrågade.

Eftersom Domaine Leroy betonar kvalitet innebär det också att kvantiteterna är begränsade. Gigantisk efterfrågan, minimalt utbud och massiv avkastning är de tre bästa argumenten för investeringar.

På alla sätt och vis ett klassiskt Bourgognefall och sedan inte alls. Domaine Leroy är i en klass för sig själv.

Alla fall säljs enligt principen först till kvarn. 

Investera i olika årgångar av Domaine Leroy

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställ vinet direkt via formuläret.

ÅRGÅNGVINVOLFÖRPACKNINGPRIS/FL. *
2011Domaine Leroy - Pommard Les Vignots 750OWC12€ 3.000
2014Domaine Leroy - Clos de Vougeot 750OWC3€ 6.000
2014Domaine Leroy - Corton-Renardes 750OWC3€ 6.000
2014Domaine Leroy - Nuits-Saint-Georges Aux Allots750OWC6€ 3.600
2014Domaine Leroy - Nuits-Saint-Georges Aux Boudots 750OWC6€ 4.000
2014Domaine Leroy - Nuits-Saint-Georges Aux Lavieres 750OWC6€ 4.000
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt