Investeringstips - Champagne - 31. augusti 2021

2008 Pierre Moncuit Millesime Blanc De Blancs Brut

Champagnes äldsta vinstockar från Mesnil ger kvalitetsvin till ett fantastiskt pris

"2008 Brut Blanc de Blancs Grand Cru är ett fantastiskt vin från denna stora champagneårgång."

Får du också gåshud när "Champagne" och "2008" nämns i samma mening?

Uttrycket kommer från Antonio Galloni på Vinous, och han bekräftar sin åsikt med 94 poäng. Det här är en Pierre Moncuit Millesime Blanc de Blancs, vilket gör att du kan investera i grand cru champagner från den mäktiga årgången 2008 - och det för mindre än 40 euro per flaska. Ett sensationellt förhållande mellan pris och kvalitet och ett självklart val för värdeinvesteraren. 

Berömd champagneårgång: Varför?

År 2008 kallas för den kanske bästa årgången i Champagne någonsin. Alla champagnehus upplevde idealiska förhållanden och det är därför som årgångschampagner från just detta år är så hyllade. 

Årgången har bevisat sitt värde med många fantastiska viner: Bollinger VVF fick 99 poäng av Juhlin, Salon fick 100 poäng av Vinous och Cristal Rosé belönades med 100 poäng av Wine Advocate och liknande historia med årgången står i kö. Det är dock inte bara bland de största prestigechampagnerna som de goda historierna finns. Pierre Moncuit är lika kapabel att leverera stjärnskott. 

Familjen Moncuit har en tydlig idé om att viner bara ska släppas när årgången tillåter det. Årgång 2008 kommer sent ut på marknaden av samma anledning, eftersom familjen har gett den extra tid i källaren. Den längre tiden i källaren har skapat en ännu bättre balans mellan frukten och bubblorna i flaskan.  

Pierre Moncuit producerar till och med sin årgångschampagne i Mesnil-sur-Oger, som med rätta kan betraktas som den främsta champagnekommunen.

Investera i 2008 Pierre Moncuit Millesime Blanc De Blancs Brut

Magnifika Mesnil-Sur-Oger och Chardonnay i Grand Cru-kläder

Fråga vilken champagneexpert som helst vilken som är den bästa kommunen i Champagne och svaret är: Mesnil-sur-Oger på den berömda Cote de Blancs. 

Det är precis här som Pierre Moncuit utövar sin vinmagi på bara 15 hektar vinstockar som snart kommer att fira sin 100-årsdag. Alla dessa vingårdar är planterade med Chardonnay och är klassificerade som Grand Cru.  

Kommunens imponerande rykte beror på producenter i världsklass som Salon och Krug, som också har etablerat sig här. Pierre Moncuit äger nu 20 hektar, varav 15 hektar i själva Mesnil-sur-Oger, som tillsammans ger familjen 180 000 flaskor i normala årgångar, vilket bara är en bråkdel av vad några av dess populära grannar producerar årligen.  

Pierre Moncuit: EN FAMILJEDYNASTI FORTSÄTTER

År 1889 köper Alex Moncuit de första vinplantorna och skriver prologen till familjens vinhistoria. Alex son, Pierre Moncuit, är den förste som kommersialiserar husets produktion och tillsammans med sin fru sätter han huset på kartan för vinvärlden. 

Pierre driver huset fram till 1977, då hans dotter Nicole tar över ledningen tillsammans med sin bror Yves, tillför en framgångsrik marknadsföring för huset. Nicole och Valerie Moncuit är de två generationer som i dag driver familjeföretaget med en fast hand för kvalitet från vinstock till flaska. 

Under detta millennium har familjen byggt en ny, modern vingård för att hedra historiens vingar. Platsen och råvarorna står i fokus: allt görs för hand, vilket innebär att varje flaska får full uppmärksamhet. Den nya vingården gör det möjligt för familjen att kontrollera kvaliteten och utvecklingen av varje skifte fram till blandningen. Detta har också inneburit att vinerna får ännu bättre publicitet än tidigare. Nu med en årgång 2008 med 94 fantastiska Vinous-poäng.  

Tidigare erfarenheter understryker det fördelaktiga priset

Pierre Moncuit trollar tillsammans med Champagnes stora kungar, och kvaliteten på 2008 års champagne är obestridlig. I detta sammanhang är 2008 Pierre Moncuit Millesime Blanc de Blancs Brut, som kostar 34 euro per flaska, mycket prisvärd. 

Den blir dock mer intressant när den jämförs med andra 2008 års champagner som rör sig i samma poängintervall som Pierre Moncuit gör med sina 94 poäng från Vinous:  

VinVISenaste värdering
Pol Roger Sir Winston Churchill95+€ 440
Louis Roederer Brut Rosé93€ 65
Philipponnat Cuvée 1522 92€ 57
Pol Roger Brut Vintage90€ 50

Även champagner med lägre betyg är betydligt dyrare än Pierre Moncuits Blanc de Blancs - i det här perspektivet sparar du faktiskt minst 32 % genom att välja Moncuits, även om kvaliteten är högre. Här har vi alltså en champagne som ligger på första steget på stegen när det gäller pris men som ligger mycket högre när det gäller poäng. Det krävs inte mycket fantasi för att se denna obalans förändras.

Rarewine Invest Analys

Intresset för Pierre Moncuits ökar och det finns flera skäl till detta. Dels för att de producerar champagne av hög kvalitet, dels för att de producerar i små kvantiteter jämfört med de stora champagnejättarna. En obalans mellan utbud och efterfrågan är som bekant alltid en bra indikation på investeringspotential. 

Lägg därtill det tungt vägande faktum att priset är attraktivt för alla investerare. Här får du alltså en högklassig champagne från Mesnil till en bråkdel av det pris du känner till från grannarna i Mesnil-sur-Oger. Faktum är att den är extremt billig jämfört med de champagner från samma årgång som får samma betyg: Och i den här prisklassen, skulle någon ens märka om priset steg med 20 % över en natt? Knappast. 

Investera nu och få en andel Blanc de Blancs från Champagnes äldsta vinstockar - till och med från Champagnes allra bästa kommun - i form av 2008 års Champagne till ett oerhört attraktivt pris.

Obs. Du sparar 22% jämfört med det billigaste priset på wine-searcher.com just nu.

Investera i 2008 Pierre Moncuit Millesime Blanc de Blancs Brut

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställ vinet direkt via formuläret.

ÅRGÅNGVINVOLFÖRPACKNINGPRIS/FL. *
2008Pierre Moncuit Millesime Blanc de Blancs Brut 750OC6€34
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt