Artiklar - Övriga - 17. april 2023

Välkommen ombord, Albin Ekdal! Den svenska mittfältsmotorn ansluter sig till RareWine Invest

Den svenska fotbollsspelaren Albin Ekdal ansluter sig till RareWines varumärkesambassadörsteam för att öka medvetenheten om vininvesteringar i Norden.

Med över 60 landskamper för Sverige och 200 matcher i italienska Serie A är Albin Ekdal ett väletablerat namn i fotbollsvärlden.

De flesta kanske inte känner till att Albin Ekdal har en passion för fina viner, vilket har lett till att han investerar i vin genom RareWine Invest. Albin Ekdal investerar inte bara i vin, han har också accepterat rollen som varumärkesambassadör för RareWine Invest.

"Att använda uppriktiga representanter med samma ambitioner och värderingar som vårt företag innebär att vi kan nå en bredare publik. Vi har redan sett effekterna av detta med våra andra varumärkesambassadörer, och vi är mycket stolta över att Albin Ekdal har gått med på att bli den första svensken att representera vår investeringsgren", säger Lars Granat Jensen, CMO på RareWine Group.

Alexander Emerén, chef för den svenska marknaden hos RareWine Invest, ser fram emot att ta nästa steg för att öka medvetenheten om vininvesteringar i Norden. 

"Alternativa investeringar har fått mer uppmärksamhet under de senaste åren. Sedan vi öppnade vårt Stockholmskontor för bara drygt två år sedan har mer än 300 svenska kunder investerat i vin genom RareWine Invest. Intresset är starkare än någonsin eftersom fler människor är sugna på investeringar med låg risk just nu."

Snart kommer Albin Ekdal att figurera i reklam och reklamfilmer från RareWine Invest, där det första stycket släpps idag:

Klicka på videon ovan för att se varför Albin Ekdal har investerat i vin.

Albin Ekdal är inte bara en välkänd personlighet i Sverige, utan har också tillbringat över tio år i Italien där han representerat klubbar som Juventus, Sampdoria, Cagliari, Bologna, Siena och senast Spezia i italienska Serie A. Italien har blivit det andra hemmet för Albin Ekdal och hans familj. 

"Vi kommer också att se en liten spridningseffekt i Italien när Albin Ekdal figurerar i våra reklamfilmer. Det kommer att öka kännedomen om RareWine Invest i Italien och gynna vårt Milanobaserade kontor", kommenterar Rune Spliid, kommersiell direktör på RareWine Invest.  

Förutom att Albin Ekdal tillbringade större delen av sin karriär i Italien hade han en period i kultlaget Hamburger SV i tyska Bundesliga mellan 2015 och 2018. Karriären tog fart redan i tidig ålder då han lämnade IF Brommapojkarna i tonåren.

Mikkel Hansen, som utsetts till världens bästa handbollsspelare tre gånger, blev den första varumärkesambassadören för RareWine Invest 2021. Han följdes senare av en av världens bästa cyklister, Magnus Cort, och senare den danske landslagsspelaren och publikfavoriten Joakim Mæhle från Atalanta.

RareWine Group grundades 2006 i Danmark och omfattar ett av världens mest framstående handelsföretag för fina viner, RareWine Trading. År 2016 lanserades investeringsgrenen officiellt och sedan starten har RareWine Invest manifesterat sin position som ett av de ledande vininvesteringsföretagen globalt.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt