Nyheter - Övriga - 10. februari 2023

Stor tillväxt leder till ytterligare internationalisering och kapacitetsutvidgning

RWI:s internationella organisation stärks och optimeras på grund av tillväxt och ökat intresse, vilket ger flera fördelar. Läs mer här.

Under ett händelserikt 2022, där det globala världsläget har förändrats flera gånger längs vägen, fanns det ändå stabilitet att finna. I en tid då andra tillgångar sjönk och utgifterna ökade visade vinet återigen sin motståndskraft. Faktum är att den genomsnittliga portföljen under förvaltning hos RareWine Invest ökade med 22 % under 2022

RareWine Invest har haft ett helt fantastiskt år: 2022 var det bästa året någonsin när det gäller nya investerare, och intresset för att investera i vin är större än vi någonsin vågat drömma om. På bara ett år har vi nästan fördubblat antalet investerare - inte minst utomlands. Denna tillväxt leder naturligtvis till mycket aktivitet, och vi är både stolta och ödmjuka inför det intresse som investerarna har visat för oss. Vi vill fortsätta att uppfylla investerarnas förväntningar i framtiden.

Därför har vi påskyndat flera projekt för att ytterligare stärka och optimera vårt internationella upplägg. Med flera utländska kontor hjälper vi nu vininvesterare från alla kontinenter och på många olika språk.

Lagring av vin

Ökad kapacitet, snabbare leverans - samma låga pris

Vi har upprepade gånger utökat och förlängt vår lagringskapacitet på Nordic Freeport i Vester Hassing för att kunna ta emot de många nya vininvesterarna och för att stödja vår växande handelsverksamhet, RareWine Trading - och vi kommer att fortsätta att göra det. Vi är därför både glada och stolta över att vi nu kan avslöja en ny och mer effektiv lagringsuppställning för att möta framtida kapacitetsutmaningar och utöva due diligence.

I en tid när inflationen är skyhög, elpriserna är volatila och leveranskedjorna är under press har vi arbetat hårt för att optimera och effektivisera så att vi fortfarande kan erbjuda lagring till samma låga pris som vanligt.     

Som ett naturligt nästa steg i vår tillväxtresa och internationaliseringen av RareWine Invest kommer vi från början av 2023 att ha möjlighet att leverera och lagra viner i tullager utomlands, inklusive viner som för närvarande väntar på leverans. Flera logistiska överväganden kommer i framtiden att avgöra var leveranserna ska ske. Detta innebär bland annat följande;

  • Minskad arbetsbelastning genom mindre hantering,
  • Vi kan minska frakt- och kyltransporter över långa sträckor,
  • Vi kan öka leveranshastigheten från försäljning till leverans i tullager,
  • Vi kan tillgodose den fortsatta tillväxten på en global marknad,
  • Minska det administrativa arbetet och säkerställa snabbare handläggningstider,
  • Minska vårt utsläpp av koldioxid till förmån för klimatet,

Och viktigast av allt är att vi kan erbjuda samma högkvalitativa lagring till samma låga pris.

Lagring av vin

Vad betyder det för investeraren?

Investerare på RareWine Invest kommer inte att märka någon skillnad. Vinerna är fortfarande försäkrade under samma förhållanden som tidigare, och kvalitetssäkrings- och lagringsprocesserna är också identiska. Den största skillnaden är att vinerna fysiskt kommer att placeras på en plats beroende på var det är mest effektivt. Detta är en fördel för investeraren när vi måste leverera vin till tullager, eftersom vi har möjlighet att förkorta våra leveranstider och hålla kostnaderna nere.

Därför har vi ingått ett samarbete med LCB, London City Bond, som har varit ett av världens ledande lagerhus för vin och spritdrycker i mer än 150 år. London är ett globalt nav för vinhandeln, vilket har bidragit till att LCB är Storbritanniens största privata tullager för vin och sprit. Vi har faktiskt redan börjat leverera viner till Nordic Freeports konto hos LCB. Samtidigt arbetar vi också på en etablering i närheten av vårt kontor i Schweiz så att vi kan tillgodose det stora intresset för vininvesteringar i framtiden, samt garantera samma servicenivå som våra investerare har kommit att förvänta sig.

Vi är glada över att vi kan fortsätta att välkomna nya vininvesterare utan att kompromissa med kapacitet, kvalitet, leverans och pris.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt