Artiklar - Övriga - 22. juni 2023

RareWine Invest ger en sällsynt inblick hos London City Bond

Nordic Freeports höga standarder är intakta i Storbritanniens största privata tullager. Den första internationaliseringen av RareWine Invest har påbörjats.

RareWine Invest har vuxit snabbt sedan 2016 och är idag en av de största leverantörerna av vininvesteringar i världen med investerare från mer än 45 olika länder. Med planer på fortsatt tillväxt och ett starkare internationellt fokus har det varit ett naturligt steg att etablera lagringslösningar som kan tillgodose intresset för vininvesteringar.

Ett av de proaktiva steg vi har tagit är att etablera lagring i Storbritannien, som redan är världens största handelsplats för exklusiva viner. London City Bond är vår första internationella tredjepartsleverantör och vi skickade nyligen ett kamerateam till Storbritannien för att ge en exklusiv och sällsynt inblick bakom väggarna i Storbritanniens största privata tullager.

Följ med Lars Granat Jensen, CMO på RareWine Invest, när han öppnar de tunga, mytomspunna dörrarna för en fascinerande inblick i Drakelow Tunnels.

Nordic Freeport och internationaliseringen av Rarewine Invest

Från kontor i flera olika länder hjälper vi vininvesterare från världens alla hörn. Därför vill vi kunna leverera investerarnas vin till den plats i Nordic Freeport som är mest effektiv ur ett logistiskt perspektiv. Det första steget mot denna vision är London City Bond - vår föredragna plats i Storbritannien. London City Bond gör det möjligt för oss att välkomna nya investerare utan att kompromissa med leverans, kapacitet eller kvalitet.

För att hålla lagringskostnaderna för vininvesterare på ett minimum har vi arbetat hårt för att begränsa fraktpriser och långväga kylda transporter, bland annat genom att minska hanteringen och det administrativa arbetet. Som tredjepartsleverantör uppfyller London City Bond detta önskemål och är en kompetent representant för det första steget i internationaliseringen av RareWine Invest. Slutligen bidrar färre transporter naturligtvis också till att minska CO2-utsläppen. 

London City Bond (LCB) är ett bra första steg, eftersom det naturligtvis inte slutar här - vi är redan ett steg före och undersöker möjligheter att etablera lagringsanläggningar i fler länder och lägga till tredjepartsleverantörer till vår lista över kompetenta partners. Vi vill ha samma transparens som vi har kunnat erbjuda befintliga och framtida investerare i vår lagringsanläggning Nordic Freeport i Vester Hassing.

En sällsynt inblick hos London City Bond - Drakelow Tunnels

LCB är Storbritanniens största privata tullager för vin och spritdrycker och har varit det i mer än 150 år. LCB har ett antal anläggningar över hela Storbritannien, och Nordic Freeport använder Drakelow Tunnels strax utanför Kidderminster. Drakelow Tunnels har en fascinerande historia - tunnlarna sträcker sig 5,5 kilometer och sprängdes ur fast berg för Rover Car Shadow Factory under andra världskriget. Tunnlarna användes även som ett hemligt kärnvapenskyddsrum under kalla kriget. Nu används de fascinerande tunnlarna för att lagra dyrbara viner och spritdrycker på uppdrag av investerare och samlare från hela världen.

London City Bond – Även här är din portfölj i kompetenta händer

London är känt som världens största "fine wine hub" och erbjuder några av de bästa lagringsmöjligheterna på marknaden. För många år sedan uppstod en möjlighet för LCB att ytterligare utveckla den snabbväxande delen av verksamheten - närmare bestämt den del av verksamheten som handlar med fina viner. Man började med att förvärva Derby Turn-verksamheten i Burton-Upon-Trent. De utökade med Melksham och Dinton, som alla har rätt utrustning för lagring av exklusiva viner - och nu senast har de lagt till Drakelow Tunnels i Kidderminster för att utöka sitt erbjudande om lagring av fina viner ännu en gång.

London City Bond grundades 1870 där 600 erfarna, skickliga och välutbildade medarbetare och 300 dedikerade leveransfordon ser till att LCB lever upp till sina höga standarder. LCB har integrerade fysiska och elektroniska övervakningssystem och Red Care GSM-kommunikationsteknik.

Naturligtvis är det avgörande att varje anläggning upprätthåller Nordic Freeports höga säkerhetsstandard. Därför kan du som investerare vara säker på att både kvalitetssäkrings- och lagringsprocesserna är desamma på alla Nordic Freeports konton - både nu och i framtiden.

Det innebär att varje anläggning har en optimal temperatur- och luftfuktighetskontroll, omfattande försäkringsskydd och ett förstklassigt bedrägeribekämpningsteam för att säkerställa kvalitetskontroll. Dessutom finns det toppmodern övervakning, vibrationssensorer, infraröda och termiska kameror samt luftkonditionering för att hantera temperatur och luftfuktighet. Med andra ord är din samling i trygga händer så att den kan mogna perfekt för framtiden.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt