Investeringstips - Italien - 24. oktober 2022

Ikoniska Giacomo Conterno - Investera I En Enskild Vinodling i Barolo: 2018 Barolo Cascina Francia

Placering på Italy 100-indexet: ökad handelsaktivitet stöder konstant kvalitet från begåvade barolista

Du har erbjudits viner från Giacomo Conterno tidigare, eftersom denna Barolo-jätte levererar det ena stjärnvinet efter det andra. Här är ett till - närmare bestämt senaste utgåvan från den enskilda vingården Barolo Cascina Francia.

Detta är en investering i en av de starkaste Barolo-producenterna. Det är också en investering i ett vin som ur ett investeringsperspektiv har visat stora pristrender.

Lägg därtill att Giacomo Conterno Cascina Francia 2022 fick en välförtjänt plats på Liv-ex 2021 Italy 100-indexet till följd av ökad handelsaktivitet. En handelsaktivitet som fint återspeglar den ökade efterfrågan på Cascina Francia, till stor del tack vare Robert Conternos öga för att producera sublima Barolo.

Robert Conterno - Den Mest Begåvade Barolista

Giacomo Conterno är en kändis och det är inte utan anledning. Giacomo Conterno är ett av de största namnen från Piemonte i Italien och kanske det viktigaste av alla när det gäller Barolo.

Generation efter generation har Barolo-facklan förtjänstfullt förts vidare till Roberto Conterno, som kan skryta med att vara den mest begåvade Barolista i både vinodling och källare. En talang som uppenbarligen överförs till alla Conternos viner.

Ikoniska Cascina Francia

Fram till 1974 köpte Giacomo Conterno sina druvor från lokala bönder, men vid den här tiden började allt fler bönder producera vin i eget namn. Som ett resultat av detta köpte Conterno den redan berömda vingården Cascina Francia i Serralunga och gjorde den ikonisk - denna vingård har varit avgörande för husets enorma erkännande och internationella framgång.

Det är från vingården Cascina Francia som Conternos flaggskeppsvin Monfortino kommer. Monfortino produceras endast i de allra bästa årgångarna, vilket också tar sig uttryck i en helt annan prisklass - Cascina Francia släpps i stort sett i alla årgångar och beskrivs som Monfortinos mycket kompetenta syster: Denna 2018 Conterno Cascina Francia produceras endast i 18 000 flaskor, vilket är extremt sparsamt med italienska mått mätt.

Kvalitet Och Konsekventa Stabila Prishöjningar

Liksom Giacomo Conternos andra toppviner är Cascina Francia också en garanti för sublim kvalitet, vilket år efter år återspeglas i höga betyg. Denna 2018 års Cascina Francia har endast provats av Vinous och Wine Advocate, som båda har gett den ett fatbetyg. Vinous ger 93-96 poäng, medan Wine Advocate ger 94-97 poäng bekräftade med ett yttrande från Monica Larner: 

"Jag har öppnat mitt betygsintervall i enlighet med detta för att kompensera för de magiska okända som sannolikt kommer att uppstå när vinet rör sig mot större harmoni och integration."

Oavsett vad "de magiska okända" kommer att betyda för det slutliga betyget kan trenderna från wine-searcher.com kasta ljus över prisutvecklingen för Cascina Francia. Trenden här är att priset stiger stadigt för fem årgångar*, som fått mellan 94 och 98 poäng av kritikerna ovan och som alla har funnits på marknaden i mer än fem år. Trenden är att alla fem viner har haft en genomsnittlig årlig prisökning sedan lanseringen** på mellan 9,5 % och 11,9 %, där de viner som varit på marknaden i flest år står för de högsta ökningarna.

*2012, 2011, 2010, 2009 och 2008.
** 2012 (6 år sedan lanseringen), 2011 (7 år sedan lanseringen), 2010 (8 år sedan lanseringen), 2009 (9 år sedan lanseringen), 2008 (10 år sedan lanseringen).

Rarewine Invests Analys

Det finns helt enkelt inget svart får bland Conternos baroloer. Det råder ingen tvekan om att Giacomo Conterno har fått sin berömmelse tack vare höga Barolo-nivåer och sin Monfortino - en Monfortino som också kostar betydligt mer än den här. Med en sådan hype kommer rampljuset automatiskt att hamna på andra pärlor från samma producent. Särskilt om den pärlan flankeras av bra betyg.

Ett hypat varumärke ökar naturligtvis efterfrågan och detta faktum underbygger Conternos placering på Italy 100-indexet. Att prisutvecklingen till och med är konsekvent uppåt är ytterligare ett plus för detta fall.

Investera i 2018 Giacomo Conterno Cascina Francia

Kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan om du vill veta mer om dina investeringsalternativ eller beställ vinet direkt via formuläret.

ÅRGÅNGVINVOLFÖRPACKNINGPRIS*
2018Giacomo Conterno Cascina Francia750OC6€ 225
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 500 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt