Investeringstips - Italien - 26. november 2020

Förförsäljningen har börjat: 2016 är den största årgången av Brunello di Montalcino någonsin

Glöm allt du trodde att du visste. Glöm den ikoniska årgången 2010. 2016 överträffar ALLT i Brunello di Montalcino och blir en legendarisk årgång!

Förförsäljningen har börjat!

Precis på samma sätt som En Primeur och förförsäljningen av Barolo 2016 tidigare i år kommer vinerna att röra sig snabbt. Kvantiteterna kommer att begränsas, och vi förväntar oss stort intresse. Om du inte redan har anmält dig till vårt nyhetsbrev kan du göra det här och vara bland de första som erbjuds det attraktiva Brunello 2016 för investeringar. Fortsätt nedan och läs mer om varför du bör investera i denna monumentala årgång.

Vintage 2016 i Brunello Di Montalcino - Den största någonsin

Årgången 2016 visar unika tendenser. Det är helt enkelt en årgång som kommer att stå som en legendarisk och minnesvärd årgång, oavsett om vi ser 5 eller 50 år framåt.

Om du tittar tillbaka på några av de helst stora Brunello-årgångarna kommer 2016 att sticka ut, både större och mer magnifikt än de andra. 2006, 2010, 2015 kommer alla helt enkelt att stå i skuggan av årgången 2016 i framtiden. Brunello di Montalcino från denna årgång är i så perfekt balans att de stora recensenterna inte kan få ner armarna. Producenterna är också glada - de kan se hur bra viner de har gjort.

Vinous, som är den stora auktoriteten i italienska viner, har nyligen släppt poäng på de flesta, om inte alla, av de väsentliga vinerna från denna årgång, och det finns en tydlig trend - kvaliteten är hög som aldrig förr. Wine Advocate har bara släppt några få poäng hittills. Det innebär att vininvesteraren kan säkra starka Brunellos med höga poäng från Vinous, med en extra potentiell uppsida i vinerna som ännu inte granskats av Wine Advocate.

Som alltid kommer Brunello di Montalcino att släppas den 1 januari femte året efter skörden, så den fysiska utgåvan av årgången 2016 är precis runt hörnet. I år finns det några producenter som har erbjudit några av sina viner till salu före det officiella utgivningsdatumet. Detta görs för att tillfredsställa den stora amerikanska marknaden, som står för nästan en fjärdedel av alla sålda Brunello di Montalcino - en enorm marknad där italienska viner har undgått strafftullar från Trumps stora handelskrig mot EU.

Kvantiteterna under årgången 2016 är inte större än vanligt, vilket innebär mindre än efterfrågan på de bästa producenterna, men vi kommer bara att se ett underutbud i framtiden när årgången 2016 från Brunello di Montalcino har hittat in i legendernas historieböcker. Denna årgång har gett viner en enorm utvecklingspotential och gör det möjligt för vininvesteraren att göra några extremt attraktiva investeringar.

Årgången 2016 - För vinnördarna

Årgången 2016 har i Montalcinos olika delområden tillät en längre växtsäsong innan druvorna hade nått optimal mognad. Den längre mogningen ger druvor med lite mer spänning och smakintensitet, vilket i slutändan gynnar vinerna. Sammantaget var årgången något svalare än den stora årgången 2015, med lite mer spridda regn under växtsäsongen, vilket har gett en något bättre balans i druvorna - en balans som idag visar helt nya dimensioner.

Legendariska årgångar

2016 Brunello di Montalcino kan jämföras med andra episka årgångar i stora klassiska vinregioner. Till exempel med 2001 Sauternes, där de bästa vinerna var på väg att överträffa 100-gradiga skalan. Om vi jämför med Bourgogne blir det årgång 2015, där vädret log mot producenterna och gav helt unika viner. Den stora jämförelsen för Brunello di Montalcino blir inte den fantastiska årgången 2015, utan kommer istället närmare rekordårgången 2010. Ändå vinner 2016, där både vädret var perfekt, och producenterna hade varit redo att göra vad som krävdes för att producera den vackraste vinstocken. Det råder ingen tvekan om att 2016 står som den starkaste årgången någonsin i Brunello di Montalcino.

Brunello-provsmakning från en traditionell Brunello-provsmakning

Den italienska rörelsen

De italienska toppvinerna fortsätter att vinna, och även om hypen bland de största vinerna verkar ha kommit för att stanna, drar de också intresse för vinerna i både andra och tredje raden. En stark indikation på att intresset för italienska viner ökar kraftigt kan hittas om man tittar på historiska handelsdata. I en rapport som släpptes i augusti 2020 beskriver Liv-ex en historisk tillväxt bland italienska viner. Liv-ex beskriver att värdet på handeln med viner på andrahandsmarknaden har ökat med i genomsnitt 9 procent per år under de senaste tio åren. Om man tittar på italienska viner isolerat under samma period har de stigit så mycket som 28,5 procent.

Om denna utveckling ses tillsammans med formatet för den redan ikoniska årgången 2016 av Brunello di Montalcino, pekar allt på det faktum att det finns ett antal mycket attraktiva vininvesteringar och några av framtidens mest åtråvärda vinskatter.

Under den kommande tiden kommer vi att fokusera på årgång 2016 Brunello di Montalcino och presentera noggrant utvalda investeringsfall på viner från denna årgång. Precis på samma sätt som En Primeur och förförsäljningen av 2016 Barolo tidigare i år kommer vinerna att röra sig snabbt. Kvantiteterna är begränsade, och vi förväntar oss stort intresse. Om du inte redan prenumererar på vårt nyhetsbrev kan du göra det här och vara bland de första som erbjuds det attraktiva 2016 Brunello för investering.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt