Investeringstips - Bourgogne - 17. maj 2021

Domaine Perrot-Minot erbjuder stark potential från stora Grand Cru-vingårdar till ett attraktivt pris

På Chambertin och Chambertin-Clos de Beze finns några av världens bästa vinmakare. Här hittar du även Perrot-Minot och attraktiva mikroproduktioner

Om du ser en potential i den ökande efterfrågan på Bourgogneviner, som försöker bemötas av den begränsade produktionen, som inte kan ökas, är en investering i Domaine Perrot-Minot en intressant möjlighet för dig. Här kan du investera i en kommande producent och i viner från några av de allra bästa och mest kända Bourgogne-vingårdarna - vingårdar där både Leroy och Rousseau bidrar till att upprätthålla och utöka intresset hos världens vinälskare.

“Nothing makes the future look so rosy as to contemplate it through a glass of Chambertin”

- Napoleon Bonaparte

Historien om Domaine Perrot-Minot Terroir

Domaine Perrot-Minot representerar essensen av Cote de Nuits och imponerar med viner från de bästa vingårdarna från Nuits-Saint-Georges till Gevrey-Chambertin.

Men även om domänens historia sträcker sig mer än 130 år bakåt i tiden börjar den här historien egentligen 1993, när husets son Christophe Perrot-Minot återvänder hem och tar över domänen efter att ha skaffat sig egen erfarenhet av vinhandel under en period på sju år. Christophe kom hem med övertygelser och idéer och en avsikt att bara ingripa i naturen där det absolut behövs - ett tillvägagångssätt och en filosofi som, i kombination med familjens tillgång till några av de bästa vingårdarna i regionen, inklusive hela sex Grand Cru-vingårdar med Chambertin och Chambertin-Clos de Beze som de mest framträdande, gör domänens viner extremt attraktiva.

Christophes återkomst, i kombination med de tidigare Perrot-Minot-generationernas hårda arbete och familjens tillgång till attraktiva marker, har skapat en trend som har lett till ökad kvalitet och därmed ökad efterfrågan.

Trots mer än 100 år i branschen är Perrot-Minot i dag en "stigande stjärna" inom segmentet Fine & Rare. Nu har du möjlighet att investera i Perrot-Minots toppviner Chambertin och Chambertin-Clos de Beze och ansluta dig till ett släptåg av namn som Leroy och Rousseau och få viner från vingårdar som hör till världens största vinmärken - och det till ett attraktivt pris.

Perrot-Minot: En sann Grand Cru-specialist

Familjen Perrot-Minot har exceptionell tillgång till sex Grand Cru-vingårdar i Gevrey-Chambertin, vilket gör dem till specialister på området. Jordinnehavet omfattar marker i följande områden:

- Chambertin

- Chambertin-Clos de Beze

- Chapelle-Chambertin

- Charmes-Chambertin

- Griotte-Chambertin

- Mazoyères-Chambertin

I dag odlas domänens vingårdar ekologiskt eftersom familjen vill få fram de bästa och mest hälsosamma druvorna. Avkastningen är mindre än 30 hektoliter per hektar, vilket inte bara garanterar hög smakintensitet och balans i druvorna, utan också, av naturliga skäl, en extremt begränsad produktion.

Mycket begränsad produktion från två Bourgogne-ikoner

På Perrot-Minot producerar man "Vin de Garde", vilket är franska för viner som har stor lagringspotential - något som är särskilt intressant för vininvesterare, eftersom dessa viner inte bara har en otroligt lång lagringspotential och därmed är perfekta för en långsiktig investering, utan också utvecklas på ett imponerande sätt och är extremt attraktiva för framtida vinälskare.

Chambertin

Enligt Perrot-Minot är Chambertin en av de fem bästa Grand Cru-vingårdarna i Bourgogne, och få vinexperter skulle säga emot honom. Vinrankorna på Perrot-Minots marker är mer än 50 år gamla, vilket bidrar till att garantera högkvalitativa viner. Perrot-Minot producerar endast någonstans runt 1 500 flaskor Chambertin per år, vilket till sin natur gör att dessa flaskor är svåra att få tag på direkt från lanseringen. Du har här möjlighet att investera i både 2012 och 2013 års årgång, som båda står som bra årgångar, strax efter de stora toppårgångarna som 2015 och 2016 - något som gör priset attraktivt.

Årgång 2012

Burghound:91-95*

Wine Advocate: 90-92*

Vinous: 94-96*

Årgång 2013

Burghound: 94-96*

Wine Advokat: 93-95*

Vinous: 94-97*

Chambertin-Clos de Beze

Chambertin-Clos de Beze ligger som ett skifte strax norr om själva Chambertin-vingården. Fortfarande klassificerad som Grand Cru, men med en något annorlunda jordmån som ger mer saftig frukt i vinerna. De vinstockar Perrot-Minot arbetar med odlas med stor respekt för naturen, precis som Christophe vill. Totalt sett producerar Perrot-Minot endast 2 000 flaskor Clos de Beze per årgång. Här har du också möjlighet att investera i två bra årgångar.

Årgång 2012

Burghound:93-95*

Wine Advokat: 91-93*

Vinous: 94-97*

Årgång 2013

Burghound: 93-96*

Wine Advokat: 93-95*

Vinous: 96

*Barrel scores - preliminära poäng baserade på kritikernas betyg på prover direkt från fatet.

Investerare i Chambertin och Chambertin-Clos de Beze från Domaine Perrot-Minot Investera i Perrot Minot: en sann Grand Cru-specialist med marker på två Bourgogne-ikoner.

RareWine Invests åsikt

Om du tror att priset på de eftertraktade bourgognevinerna kommer att fortsätta att stiga i framtiden eftersom utbudet fortsätter att släpa efter efterfrågan, är det en bra idé att investera i en klassiskt Bourgogne-case

Domaine Perrot-Minot är på intet sätt ett nytt namn i Bourgogne men är ändå ett namn som är på uppgång tack vare Christophe Perrot-Minots sätt att hantera domänens markinnehav och produktion. Med marker på så många som sex olika Grand Cru-vingårdar, inklusive två av de mest kända i världen, Chambertin och Chambertin-Clos de Beze, och en extremt begränsad produktion på så lite som 1 500 flaskor per årgång, bär det här fallet några av de mest klassiska egenskaperna som har gjort vinerna från Bourgogne till några av de mest lönsamma investeringsvinerna under det senaste decenniet.

Med Perrot-Minots förmåga att stadigt höja standarden och kvaliteten är detta en producent som kommer att bli mycket intressant att följa i framtiden och som levererar attraktiv Chambertin/Chambertin-Clos de Beze-potential som annars kostar tusentals euro per flaska om den kommer från märkesmastodonter som Domaine Leroy och Domaine Armand Rousseau, vilket bevisar vad en flaska Chambertin/Clos de Beze kan kosta.

Dessa viner uppfyller alla kriterier för att bli viner som framtida vinälskare kommer att älska att få tag på, men som bara ett fåtal kan få tag på.

Vilket vin eller vilken årgång du ska välja är en fråga om individuella preferenser - här är ramarna helt enkelt satta för en stark klassisk bourgogneinvestering från en producent med en stor framtidsutsikter.

Investerare i Chambertin och Chambertin-Clos de Beze från Domaine Perrot-Minot

Chambertin Grand Cru

Kontakta oss genom att använda formuläret nedan om du vill investera eller lära dig mer om dina möjligheter.

ÅRGANGVINVOLYMFÖRPACKNINGKVANTITETPRIS/FLASKA*
2013Chambertin Grand Cru750OC136€ 320
2014Chambertin Grand Cru750OC172€ 320

Chambertin-Clos de Beze Grand Cru

ÅRGÅNGVINVOLPAKETERINGKVANTITETPRIS/FLASKA.*
2013Chambertin-Clos de Beze Grand Cru750OC132€ 320
2014Chambertin-Clos de Beze Grand Cru750OC184€ 320
*Alla priser är i euro exkl. tull, skatt och moms för leverans till ett tullager. Priser inklusive tull, skatt och moms kan skickas på begäran. Vinerna säljs endast i hela lådor om inget annat anges och priset är per flaska. Minsta orderstorlek 2 100 euro. Förutsätter en total minimiinvestering på 10 000 euro. Priserna kan ha ändrats sedan denna artikel publicerades. Reservationer görs för fel.

Ta kontakt med RareWine Invest

Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig så snart som möjligt